Nieuws

Elburger Sportclub ontvangt Hatto Heim (Hattem)

A.s. zaterdag staat  de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma voor Elburger Sportclub  tegen Hatto Heim uit Hattem. De laatste en enige keer, althans deze eeuw,  dat de twee opponenten elkaar troffen was in het seizoen 2003-2004, waarbij de blauw-witten beide keren het maximale rendement behaalden: (0-2 en 3-0).

Daarvoor, in de  jaren tachtig  en negentig, stond de confrontatie  tussen de twee oude rivalen zeer regelmatig op de kalender. Zowel op sportpark Het Achterveen als op het Burgem. Bode Spotrpark kon het er daarbij soms pittig aan toe gaan.

In tegenstelling tot de Elburgers, die nog puntloos zijn en bovendien nog geen enkele keer doeltreffend waren, kende Hatto Heim een uitstekende competitiestart. In de ouverture was men te sterk voor VEVO (0-4), terwijl de recente ontmoeting tegen DSV ’61 in een 3-1 overwinning eindigde  voor de ploeg van de debuterende trainer Erwin Brem.

De formatie van Remon van Schoonhoven, die nogal geplaagd wordt door blessures, moet langzamerhand punten gaan pakken om in dit vroege stadium van de competitie al niet direct te veel schade op te lopen.

De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer F. Yilanci uit Arnhem.

Laatste nieuws