Nieuws

Slechte start voor ESC 5

Zoals in de Formule 1 de 3 trainingssessies voorafgaand aan de daadwerkelijke race slechts voor een goede startpositie en een goed gevoel kunnen zorgen, zo is het ook met de poulewedstrijden in de beker voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd.Het vernieuwde ESC 5 racete vrij soepel en uiteindelijk zonder stuurfouten door deze 3 rondes heen en de overwinningen op respectievelijk OWIOS 6 (1-3), VSCO’61 5 (6-3) en DSV’61 4 (1-0) zorgden voor een uitstekend gevoel voor aanvang van de daadwerkelijk eerste ronde van de competitie.
De nieuwe onderdelen van het team (een vijftal nieuwe aanwinsten tegenover het vertrek van een drietal jongens) leken te passen en de wagen functioneerde goed.
Maar zoals zo vaak is de start een op zich zelf staand iets en dat bleek ook dit keer.

In een zonovergoten Nunspeet waren alle ingrediënten aanwezig om er een goede start van te maken, prima veld, brede selectie en de tank vol zelfvertrouwen na de eerder benoemde 3 zeges in de beker. Alleen het vroege aanvangstijdstip, midden in het botterweekend, zou als excuus aangevoerd kunnen worden.
Dat het uiteindelijk een zeer teleurstellende middag zou gaan worden was dan ook niet de verwachting. Maar de in het geel-blauw gestoken thuisploeg bleek een stuk efficiënter met de mogelijkheden om te springen want qua veldspel waren beide teams aan elkaar gewaagd.
Nunspeet wist echter op de juiste momenten het DRS-systeem open te zetten en zo net iets sneller richting de goal te bewegen.
De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 4-1 overwinning voor de Nunspeters, voor de blauw-witten wist Jochem nog de eer te redden met een doelpuntje vlak voor tijd.

Al met al een eerste ronde met een aantal stuurfouten en er zal dan ook nog gesleuteld moeten worden door de nieuwe leiders om de juiste afstelling binnen de lijnen te vinden.
Maar er is nog niks aan de hand, het gaat er uiteindelijk om dat je na de laatste ronde op kop ligt.

De wedstrijd werd uiteindelijk grondig geanalyseerd op het terras van shirtsponsor de City Bar waar er twee tafels gereserveerd waren, waarvoor hartelijk dank. Zo kreeg de dag toch nog een mooi goud-geel randje! In de volgende ronde zal ESC 5 in Vaassen proberen de plaatselijke VIOS het vuur aan de schenen te leggen.

Dankzij de volgende sponsoren loopt ESC 5 er dit seizoen, qua kleding, bij om door een ringetje te halen.
Tenues: City Bar Elburg. Het gezelligste café in de binnenstad.
Trainingsjassen: Lodewijk Assurantiën uit Wezep. Uw adviseur in financiële diensten. U kunt hier terecht voor een gedegen en onafhankelijk advies.
Tassen: ABQC (eigen bedrijfje van speler Arjan Bakker)

Alle sponsoren hiervoor heel hartelijk dank!

Laatste nieuws