Nieuws

Elburger Sportclub op bezoek bij debutant Oene

Het goede spel van Elburger Sportclub en het meer dan verdiende (eerste) winstpunt werd afgelopen zaterdag in de slotminuten in het thuisduel tegen Hatto Heim overschaduwd door een ernstige enkelblessure van sterkhouder Raoul Jessurun. De onfortuinlijke verdediger zal hierdoor zeker enkele maanden uit de roulatie zijn. Dat kon er ook nog wel bij voor de zo geplaagde oefenmeester Remon van Schoonhoven, die al een overvolle ziekenboeg kent.

A.s. zaterdag gaan de blauw-witten op bezoek bij de v.v. Oene in het gelijknamige plaatsje onder de rook van Epe
Oene wist, ten koste van het gedegradeerde Hulshorst, afgelopen seizoen via de na-competitie promotie te bewerkstelligen. De confrontaties, in het verleden, tussen de twee opponenten zijn op de vingers van één hand te tellen. De laatste keer was in het seizoen 2006-2007; Elburger Sportclub werd in dat voetbaljaar kampioen terwijl Oene degradeerde. Ruim twintig jaar daarvoor, in het seizoen 1984-1985, stond het duel ook al eens op de kalender en graven we nog dieper in de stoffige archieven dan komen we in het kampioensjaar van de blauw-witten, in de 4e klasse, in het seizoen 1959-1960, dit duel zelfs al tegen.
Uit de drie eerder gespeelde ontmoetingen, in dit prille seizoen, behaalde Oene evenzoveel punten na een 1-0 overwinning op het eveneens gepromoveerde VEVO.
Elburger Sportclub zal ongetwijfeld op jacht gaan naar de eerste zege, maar Oene zal in vertrouwde omgeving ook voor een driepunter gaan.
Het belooft hoe dan ook een boeiend treffen te worden op sportpark De Hoge Kamp aan de Deventerweg. De aftrap is om 14.30 uur en scheidsrechter is de heer R.P. Bekema uit Ermelo.

Laatste nieuws