Nieuws

In en tegen Oene; eerste overwinning (0-2) voor Elburger Sportclub

Elburger Sportclub heeft voor de eerste maal dit seizoen het zoet van de overwinning mogen smaken. In de uitwedstrijd tegen debutant Oene werd een verdiende 2-0 zege behaald, die in de tweede helft gestalte kreeg. Het blessureleed blijft de Elburgers overigens achtervolgen. Nu moest ook doelman Kevin Struik plaats nemen in de ziekenboeg. Zijn vervanger, Marijn van der Gaag, toonde zich overigens een uitstekende vervanger.

Met uitzondering van de gevaarlijkste Oene-aanvaller, Jim Schaap, die het dichtst bij de openingstreffer was, hielden beide ploegen elkaar in het eerste part redelijk in evenwicht. De blauw-witten probeerden vanaf de flanken Wim de Vries in stelling ter brengen, maar dit leverde afgezien van een enkel kansjes, geen gevaarlijke situaties op voor het vijandelijke doel.
Na de hervatting namen de Elburgers meer het initiatief en bij één van de eerste de beste aanvallen was het raak. Mitchell Kalverda bediende vanaf de rechtervleugel met een uitstekende voorzet Wim de Vies, die met een perfect geplaatste kopbal doelman Van ‘t Einde kansloos liet.
Oene liet zich door deze vroege tegenslag niet ontmoedigen en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar ook hun all-time topscorer, Arjan Gerrits, kon zich niet onderscheiden. De beste kansen (o.a. Björn van de Wetering) waren echter voor de Elburgers. Middels enkele vrije trappen leek de thuisclub nog gevaarlijk te worden, maar met een fraai afstandsschot van William Huenestein, waarbij Van ‘t Einde kansloos was, stelden de blauw-witten de overwinning praktisch veilig. Door wederom een geweldig afstandsschot van dezelfde Huenstein, dat de lat beukte, en enkele uitstekende kansen voor o.a de inmiddels ingevallen Bert Jan Kragt, had de score zelfs nog hoger uit kunnen vallen.

Laatste nieuws