Nieuws

A.s. zaterdag: Gemeentelijke derby Elburger Sportclub – s.v. ’t Harde

ingang escIn de 3e klasse C is de ene (regionale) derby nog meer net achter de rug, of de volgende staat al weer op het programma. A.s. zaterdag staan er in onze omgeving zelfs twee van dergelijke ontmoetingen op de kalender. Naast het treffen tussen DSV ’61 en VSCO ’61, is onze aandacht op de eerste oktoberdag uiteraard gericht op de gemeentelijke derby tussen Elburger Sportclub en s.v. ’t Harde op het Burgem. Bode Sportpark in Elburg.

Beide ploegen troffen elkaar in de loop der jaren regelmatig in doorgaans meeslepende en verbeten duels en het is al weer vier seizoenen geleden (2012-2013) dat deze onvervalste derby voor het laatst in competitieverband werd gespeeld.
Het verblijf in de 2e klasse, vorig seizoen, was voor de groen-witten van korte duur.
Met slechts vier punten (één overwinning en één gelijkspel) bleek deze afdeling toch iets te hoog gegrepen. De verrichtingen in het huidige seizoen zijn ook nog niet om over naar huis te schrijven, al glipte afgelopen zaterdag, nota bene in blessuretijd, de eerste overwinning toch nog door de vingers van de ploeg van ad-interim trainer Edwin van Egteren in de thuiswedstrijd tegen SVI. Van Egteren nam enkele weken geleden de taken over van Marco Wilmink, waarmee het contract vroegtijdig werd verbroken.

Ondanks de teleurstelling van deze puntendeling zal het het moreel van de Hardenezen zeker niet zijn aangetast. Als de volgende tegenstander dan ook nog Elburger Sportclub heet, dan kan het niet anders of de groen-witten zullen tot op het bot gemotiveerd zijn om tot een goed resultaat te komen..
De blauw-witten mochten j.l. zaterdag de eerste overwinning begroeten in het uitduel tegen Oene en zullen hier uiteraard een goed vervolg aan willen geven.

Het kan niet anders of de ongetwijfeld talrijke aanwezige toeschouwers kunnen een boeiend en spannend voetbalgevecht tegemoet zien.
De aftrap in Elburg is om 14.30 uur en scheidsrechter van dienst is de heer T. Yildiz

Laatste nieuws