Nieuws

Elburger Sportclub winnaar in derby tegen s.v. ’t Harde; 2-0.

Ad-interim trainer Edwin van Egteren van s.v. ´t Harde, die enkele weken terug de taken van de vertrokken Marco Wilmink overnam, ventileerde afgelopen week in een regionaal dagblad dat hij zijn ploeg, tegen ESC, met een volle ziekenboeg, een goede kans gaf. Helaas gingen de groen-witten in de gemeentelijke derby met 2-0 ten onder en wachten derhalve nog steeds op de eerste overwinning.

Hoewel de spanning veel vergoedde, is het geen hoogstaande wedstrijd geworden. ´t Harde maakte, met name voor rust, zeker geen slechte indruk maakte, maar slaagde men er niet in zichzelf te belonen. Deels was dit te wijten aan de sterke Elburger-defensie, waarin Alexander Nagelhout een uitstekende wedstrijd speelde. Het was de bedoeling van de van VIOS-Vaassen teruggekeerde speler om met vrienden in het 2e elftal te gaan spelen, maar door de blessuregolf die de blauw-witten teistert, voldeed hij aan het verzoek om (tijdelijk) toe te treden tot de hoofdmacht. Verder bleek dat de productiviteit van de groen-witten, waar het al enige tijd aan schort, ook in deze wedstrijd te wensen overliet.

Bij één van de weinig goedlopende aanvallen voor de thuisclub, kon de bal, na een venijnig schot vanaf de rechtervleugel, maar ternauwernood tot hoekschop worden verwerkt.

In de tweede helft probeerden de Elburgers wat meer druk te zetten, maar dit leidde (nog) niet tot kansen. De blauw-witten sloeg de schrik zelfs even om het hart toen bij een afstandsschot van Michael Jeensma de bal via de lat overging. Na ruim een kwartier spelen kwam de ploeg van Remon van Schoonhoven evenwel op voorsprong. Na een uitstekende aanval was het William Huenestein die de bal bekeken teruglegde op Mathijs Frik, die met een harde schuiver doelman Davey Visch het nakijken gaf.

´t Harde ging niet bij de pakken neerzitten een bleef hopen op een positief resultaat. Die hoop bleef tot enkele minuten voor tijd aanwezig. Toen was het de inmiddels in de ploeg gekomen en van een blessure herstelde Robbert van Schie die een uitstekende actie liet volgen door een afgemeten voorzet; Wim de Vries kopte de bal vervolgens fraai binnen waardoor de eindstand op 2-0 kwam te staan.

Laatste nieuws