Nieuws

Elburger Sportclub op bezoek bij SEH (Heerde)

De huidige generatie voetballers van Elburger Sportclub en SEH (Heerde) zullen de laatste jaren waarschijnlijk al diverse malen tegen elkaar hebben gespeeld; echter nooit in de hoofdmacht. Het is n.l. al meer dan dertig jaar geleden dat de eerste elftallen van beide clubs elkaar voor het laatst ontmoetten; dat was om precies te zijn in het seizoen 1984-’85. A.s. zaterdag, op de zesde competitiedag, staat deze wedstrijd eindelijk weer eens op de kalender op sportpark De Eeuwlanden aan de Veldkampseweg.

Sinds de oprichting van Sportclub Excelsior Heerde in maart 1957, speelden de Heerdenaren vrijwel altijd in de 3e of 4e klasse. Alleen de seizoenen 2000-´01 en 2001-´02 vormden hierop een uitzondering en de formatie van trainer Sander Goosensen in de toenmalige 2e klasse acteerde.

In dit voetbaljaar werden tot nu toe drie punten behaald na een 2-1 overwinning op s.v. ’t Harde. De ploeg kreeg inmiddels al veertien tegentreffers te verwerken en heeft daarmee de meest gepasseerde achterhoede in deze klasse.

SEH is een bloeiende vereniging met ruim 700 leden en beschikt over 4 velden, waarvan 2 met kunstgras.

Na de overwinning op s.v. ’t Harde heeft Elburger Sportclub zich tussen een grote groep middenmoters genesteld en bij een overwinning kan het zomaar de subtop binnensluipen.

De wedstrijd in Heerde begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer H.A. Marsman.

Laatste nieuws