Nieuws

Elburger Sportclub wint met ruime cijfers van SEH: 4-1

Door een ruime en in feite vrij simpele 4-1 overwinning, de derde op rij, in de uitwedstrijd tegen SEH (Heerde) heeft Elburger Sportclub zich in de sub-top genesteld. De Elburgers waren gedurende vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar wist de hoge score pas in de slotfase op de borden te brengen.

Al na enkele minuten spelen stonden de blauw-witten op een voorsprong na een treffer van de ver opgerukte Richard Boer, die doelman Richard Tijssen met een goed geplaatst schot het nakijken gaf. SEH probeerde de Elburger-defensie wel in verlegenheid te brengen, maar had te weinig kwaliteit om tot succes te komen. Na een ruim een kwartier spelen werd de voorsprong verdubbeld. Een voorzet van Rico Rianto werd door de geheel vrijstaande Robert Radstaak van dichtbij doeltreffend afgerond. Nog voor de thee had de formatie van Remon van Schoonhoven de wedstrijd al definitief in het slot kunnen gooien maar het ontbrak de blauw-witten aan daadkracht en nauwkeurigheid.
 
Na de hervatting kreeg Elburger Sportclub wederom diverse uitstekende kansen om de thuisclub helemaal het zwijgen op te leggen, maar een door scheidsrechter Marsman dubieus toegekende strafschop, die werd verzilverd door Marthijn van de Steege, keerde zowaar de hoop in de SEH-harten terug. Valse hoop, want Bert Jan Kragt stelde enkele minuten voor tijd, na een fraaie actie, de zege veilig. In blessuretijd mocht de inmiddels in de ploeg gekomen jonge Jordi Smit nog het genoegen smaken om zijn eerste treffer in de hoofdmacht te scoren.

Laatste nieuws