Nieuws

Elburger Sportclub ontvangt WZC Wapenveld

Met nog twee wedstrijden voor de boeg en een puntentotaal van 16, maakt de nog steeds ongeslagen lijstaanvoerder SVI de grootste kans om de eerste periode-titel in de wacht te slepen. VSCO ´61, Hatto Heim en WZC Wapenveld zitten met drie punten achterstand echter op het vinkentouw. De laatste ploeg is a.s. zaterdag te gast op het Burgem. Bode Sportpark in de wedstrijd tegen Elburger Sportclub.
Voor zover we in de stoffige archieven hebben kunnen nagaan, stond deze wedstrijd precies vijftig jaar geleden (in het seizoen 1966-1967) voor het eerst op de kalender.
Nadat WZC hierna lange tijd in de toenmalige 2e klasse verbleef, kwamen de twee oude rivalen elkaar in de jaren tachtig nog enkele malen tegen, waarna de Wapenvelders vervolgens afwisselend in de 3e en 4e klasse
opereerden. Voor de Elburgers waren inmiddels een aantal sportieve hoogtijjaren aangebroken, maar halverwege het eerste decennium van deze eeuw kwam hier een einde aan toen het werven van spelers van
buitenaf voorgoed tot het verleden behoorde.
WZC wil niet graag meer herinnerd worden aan het afgelopen seizoen. Bij het ingaan van de winterstop waren nog maar vier schamele puntjes verzameld, waarna het ternauwernood via de na-competitie aan degradatie
ontsnapte. Een half jaar later ziet de wereld voor de jonge ploeg van trainer Eddy Zwijnenberg er een stuk vriendelijker uit en na zes wedstrijden heeft men nu al negen punten meer verzameld !
Zowel Elburger Sportclub, dat afgelopen zaterdag de derde zege op rij boekte en WZC, dat hekkensluiter RDC met een 2-0 nederlaag terugstuurde, zullen hun goede prestaties van de laatste weken weken graag een positief
vervolg willen geven.
Het belooft dan ook een boeiende wedstrijd te worden die onder leiding staat van scheidsrechter de heer L.C.M.
van der Elst. Het duel in Elburg begint om 14.30 uur…

Laatste nieuws