Nieuws

Vierde zege op rij voor Elburger Sportclub: 3-0

Elburger Sportclub raakt na een zwakke competitiestart steeds beter in vorm en behaalde de vierde achtereenvolgende overwinning (3-0) in de thuiswedstrijd tegen WZC Wapenveld.
In de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en was de jonge ploeg van Eddy Zwijnenberg zelfs dicht bij de openingstreffer, maar kon Everhard Stoffer de bal niet goed onder controle krijgen. Bij de thuisclub moest het gevaar hoofdzakelijk komen van
Wim de Vries, maar hij werd (voorlopig) goed aan banden gelegd, al was hij dicht bij een treffer maar raakte de bal onvoldoende. Door het behoudende spel en het stugge verdedigen van de gasten ontstonden er verder weinig kansen. Aan een goede mogelijkheid voor WZC ging een foutje van doelman Marijn van der Gaag vooraf, maar de onverwachte kopkans voor Stoffer verdween over het doel.
Nadat Richard Boer enkele minuten na de hervatting op de kruising had gekopt en de Vries de terugspringende bal maar rakelings naast had geschoten werd de thuisclub sterker en gevaarlijker. Eerst kon doelman Wolter Bos, na een fantastische redding, De Vries nog van
scoren afhouden, maar na ruim vijftien minuten was het de koud ingevallen Ramon Flokstra die de lange aanvaller met een afgemeten voorzet bediende en de bal fraai diagonaal binnenkopte. De thuisclub kreeg steeds meer ruimte waarvan de ook al ingevallen Bert Jan
Kragt profiteerde en uit diens voorzet opnieuw De Vries de score van dichtbij verdubbelde.
WZC dook nog wel enkele malen op voor het doel van Van der Gaag, maar zonder succes. In blessuretijd zorgde een eigen doelpunt van de Wapenvelders voor de 3-0 eindstand.

Laatste nieuws