Nieuws

Primeur voor Elburger Sportclub

Elburger Sportclub beleeft a.s. zaterdag een primeur !

Voor het is eerst in de geschiedenis n.l. staat de competitiewedstrijd tegen v.v. Hattem, in de gelijknamige hanzestad, op het programma.
Hattem, dat vanaf de oprichting (1 mei 1918) in de zondagcompetitie speelde, besloot in het seizoen 2013-2014 over te stappen naar het zaterdagvoetbal; één seizoen daarna promoveerde men naar de huidige 3e klasse.
Het is een overigens een gedrang van jewelste in bovenste regionen van deze aantrekkelijke en spannende afdeling ! SVI en Hatto Heim voeren, met drie punten voorsprong op een viertal ploegen, w.o. Elburger Sportclub, de ranglijst aan. Hattem zit daar met DSV ’61, met ieder elf punten, echter weer vlak acher.
Beide ploegen bewandelden tot nu toe de omgekeerde weg.

De eerste vier wedstrijden leverden voor de ploeg van Hans Roeland maar liefst tien punten op, terwijl de Elburgers, na een aarzelend begin, de laatste vijf ontmoetingen slechts twee punten verspeelden.
De voormalige zondagclub zal zich, na de recent te ruim uitgevallen 7-0 nederlaag tegen Teuge, voor eigen publiek graag willen revancheren.
De formatie van Remon van Schoonhoven daarentegen zal alles in het werk stellen om in het spoor van de twee lijstaanvoerders te blijven.
Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden op het fraai gelegen sportpark Het Achterveen aan de Konijnenbergerweg, die onder leiding staat van scheidsrechter de heer E. Heijmeriks. De aftrap is om 14.30 uur.

Laatste nieuws