Nieuws

Vijfde zege (3-1) op rij voor Elburger Sportclub

Elburger Sportclub heeft zaterdag een uitstekende en verdiende 3-1 zege behaald in de uitwedstrijd tegen Hattem. Het betekende de vijfde achtereenvolgende overwinning voor de formatie van Remon van Schoonhoven, die met drie punten achterstand keurig in het spoor blijft van de twee koplopers.

De Hattemers kwamen weliswaar nog wel op een voorsprong doordat clubtopscorer Lawrence van de Bend de ver opgedrongen Elburger-verdediging op snelheid de hakken liet zien en Kevin Struik, die het doel weer verdedigde, met een fraaie boogbal het nakijken gaf.
De Elburgers waren desalniettemin al diverse malen voor het vijandelijke doel verschenen en binnen vijf minuten was de stand al weer in evenwicht. Een fraaie voorzet van Robert Radstaak werd door Wim de Vries met een snoeiharde kopbal doeltreffend afgerond.
Dezelfde De Vries had nog voor rust zijn ploeg op voorsprong kunnen brengen, maar in een ultieme poging wist doelman Stefan de Weerdt alsnog een doelpunt te voorkomen.
Na de hervatting was Elburger Sportclub overwegend de bovenliggende partij en hield Hattem zich, zei het soms met pijn en moeite, aanvankelijk nog staande.
De inmiddels in de ploeg gekomen Bert-Jan Kragt en De Vries bekroonden hierna het goede spel van de Elburgers met een 3-1 voorsprong.
De ploeg van Hans Roeland ging vervolgens opzoek naar de aansluitende treffer, maar Kragt had de wedstrijd in feite in het slot moeten gooien. Na een indrukwekkende solo vond hij doelman De Weerdt echter als laatste obstakel op zijn weg. In de slotfase stond het houtwerk Hattems succes overigens nog tot tweemaal toe in de weg.

Laatste nieuws