Nieuws

Elburger Sportclub op eigen bodem in actie tegen Sportclub Teuge

ingang escDe twee koplopers in de 3e klasse C, SVI en Hatto Heim, wonnen afgelopen zaterdag beiden hun wedstrijd en dankzij een beter doelsaldo ging de eerste periode-titel naar de Zwollenaren. Ook de drie achtervolgers, VSCO ’61, Sportclub Teuge en Elburger Sportclub, maakten geen fout en blijven met drie punten achterstand in het spoor van het tweetal. A.s. zaterdag treffen de twee laatst genoemde clubs elkaar voor de negende competitiewedstrijd op het Burgem. Bode sportpark.
In tegenstelling tot afgelopen seizoen, toen Teuge middels de na-competitie het vege lijf wist te redden, presteert de formatie uit het plaatsje onder de rook van Apeldoorn, tot nu toe opvallend goed met een gedeelde tweede
plaats tot gevolg. De laatste twee ontmoetingen haalde men daarbij flink uit. Enkele weken geleden werd eerst Hattem met een forse 7-0 nederlaag huiswaarts gestuurd, terwijl afgelopen zaterdag in en tegen s.v. ´t Harde een half dozijn treffers op het scorebord werd getoverd.
Het is dan ook niet vreemd dat Teuge momenteel met 23 treffers over de meest schotvaardige ploeg beschikt in deze afdeling.
De confrontaties tussen de twee opponenten in het verleden zijn op de vingers van één hand te tellen, nl. vier. Vorig seizoen werden beide wedstrijden door de Elburgers met 1-0 gewonnen al ging dit wel moeizaam.
De blauw-witten zitten momenteel goed in hun vel en zullen voor eigen publiek natuurlijk alles in het werk stellen om de fraaie positie op de ranglijst te consolideren. Teuge, dat nog nooit in het vestingstadje wist te winnen, zou hier nu wel eens verandering in kunnen brengen. Een boeiend duel ligt dan waarschijnlijk ook in
het verschiet dat onder leiding staat van de heer D. Beldman. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Laatste nieuws