Nieuws

Sneu verlies voor Elburger Sportclub tegen Teuge; 1-2

Aan een serie van vijf achtereenvolgende overwinningen voor Elburger Sportclub is helaas een einde gekomen. In de thuiswedstrijd tegen het sterke Sportclub Teuge leden de blauw-witten een 2-1 nederlaag. Sneu verlies derhalve voor de formatie van Remon van Schoonhoven die, op basis van een uitstekende tweede helft, waar de passie en geestdrift vanaf spatte, zeker recht had op een puntendeling.Al na vier minuten spelen opende Teuge de score. De Elburgers waren (nog) niet bij de les waardoor Mike Drost alle vrijheid kreeg en doelman Marijn van der Gaag met een bekeken schot het nakijken gaf.
In het verdere verloop van de eerste helft wist de thuiscluib zich nauwelijks kansen te scheppen, maar werd de Elburger-defensie soms wel in verlegenheid gebracht na enkele goed uitgevoerde aanvallen van de gasten. Een vrije trap van Mathijs Frik zorgde zorgde overigens wel voor enige beroering.
Na de hervatting ging Elburger Sportclub op zoek naar de gelijkmaker, maar moest hierbij wel de nodige voorzichtigheid in acht nemen; in de omschakeling was Teuge n.l. levensgevaarlijk.
De Elburgers doken echter steeds vaker op voor het doel van Joost Veldwijk. Nadat de ver opgerukte Mitchell Kalverda een niet te missen kans onbenut had gelaten, mocht na ruim vijftien minuten spelen de Elburger-aanhang eindelijk juichen. De inmiddels in de ploeg gekomen Bert Jan Kragt liet na goed voorbereidend werk van Wim de Vries doelman Veldwijk met een keihard en goed geplaatst schot kansloos.
De ontbrande blauw-witten wilden meer, maar nadat Teuge bij één van de vlijmscherpe tegenstoten eerst nog de paal had geraakt, was het ruim tien minuten voor tijd Rick Smeets die na een razendsnelle counter de winnende treffer op zijn naam bracht. Met de moed der wanhoop probeerde de thuisclub nog een gelijkspel uit het vuur te slepen maar in een zinderende slotfase zorgde doelman Veldwijk, met een weergaloze redding, na een kopbal van Richard Boer, ervoor dat de volle buit toch naar Teuge ging.

Laatste nieuws