Nieuws

Wederom thuiswedstrijd voor Elburger Sportclub

ingang escElburger Sportclub is a.s. zaterdag, op het eigen Burgem Bode sportpark, de gastheer van de jongste vereniging in de 3e klasse C, n.l. FC RDC uit Deventer. RDC werd opgericht op 2 juli 2013 en is ontstaan uit een fusie tussen Roda en Daventria en in datzelfde jaar voegden de CJV-ers zich hierbij. Het was even graven in de
archieven, maar in de jaren tachtig van de vorige eeuw stond de ontmoeting tegen laatst genoemde club in het seizoen 1987-’88 voor de derde en laatste maal op het programma.
Na een dramatisch verlopen afgelopen seizoen, toen RDC met slechts twee punten uit de 2e klasse degradeerde, dreigt het dit voetbaljaar weer mis te gaan.
De ploeg van Tigran Grabelian wist nog geen enkel punt te behalen en staat troosteloos onderaan. Afgelopen zaterdag was gemeentegenoot s.v. ’t Harde te sterk en won met 3-0. Overigens werd RDC in deze wedstrijd met een fikse tegenslag geconfronteerd. Doelman Raymon Blankesteijn raakte in deze ontmoeting zwaar geblesseerd en is een aantal maanden uitgeschakeld.
Gezien het verschil op de ranglijst zou de thuisclub deze wedstrijd winnend af moeten sluiten. Echter, de dag dat RDC de eerste punt(en) gaat binnen halen komt steeds dichterbij.
In dat verband herinneren we ons de uitwedstrijd tegen Dodewaard in het seizoen 2010-2011. Die ploeg had toen tot en met de 10e competitiedag ook nog geen punt(en) veroverd, maar uitgerekend tegen Elburger
Sportclub gebeurde dat wèl en eindigde de wedstrijd in 0-0. De blauw-witten zijn dus gewaarschuwd en zullen vanaf de eerste minuut dan ook messcherp moeten zijn.

De wedstrijd in Elburg staat onder leiding van de heer S. Oosterkamp en de aftrap is om 14.30 uur..

 

Laatste nieuws