Nieuws

De tijgers van ESC JO9-4 groeien

Dit seizoen is er weer een nieuw team ontstaan binnen de Elburger SC.

Namelijk de Tijgers van JO9-4 met een 9-tal spelers, namelijk: Ruben Rietveld, Wessel Balk, Sil Vos, Danley van Aken, Xander van Dam, Jesse Witter, Ruben Zoet, Luuk Zwep, Vince Matthew Hoekert.We begonnen dit seizoen in de beker en hier werden grote nederlagen geleden, maar toen kwam de competitie. Hier doen we voor niemand onder, behalve 2 teams die voor iedereen een paar maatjes te groot zijn. We hebben 1x gewonnen en 2x gelijkgespeeld, maar verder met kleine verschillen verloren. Maar wat het belangrijkste is, de kinderen hebben plezier, zijn gemotiveerd en worden steeds beter en beter. Wat zeker niet onbelangrijk is, zijn alle ouders die er bij iedere wedstrijd allemaal aanwezig zijn om hun kinderen aan te moedigen.

Vandaag hebben we de mooiste wedstrijd gespeeld van deze competitie, namelijk in Doornspijk tegen DSV’61 JO9-2.

In een zeer sportieve wedstrijd, waarbij de begeleiders en ouders heerlijk hebben kunnen genieten. We begonnen redelijk, maar we kwamen helaas met 1-0 achter. Even later werd het zelfs nog 2-0, maar daarna was het Danley die de aansluitingstreffer wist te scoren en de stand werd 2-1. Achterin stond Wessel Balk als een soort van Jaap Stam of John de Wolff de verdedigen. Maar ook Sil Vos stond zijn mannetje en begint steeds beter te spelen. Ruben Rietveld is omgetoverd tot een keeper van formaat en is onze Edwin v/d Sar. Xander van Dam komt af en toe als een duveltje uit een doosje tevoorschijn en zorgde voor een heerlijke pass. Ruben Zoet werd ineens weer op het middenveld geplaatst, maar deed dit uitstekend. Vince Matthew ging als een volleerd sprinter in de aanval en zorgde voor vele dreiging. Danley van Aken ging als op ski’s slalommen langs de spelers van DSV. Luuk Zwep was de Dennis Bergkamp van ons team vandaag en was paar keer zeer dicht bij een doelpunt. Helaas konden we niet voorkomen dat DSV toch nog de 3-1 scoorde voor de rust. Dit was tevens de ruststand. Er werden bemoedigende woorden gesproken door de trainer en de tweede helft ging van start met een team wat er compleet voor ging. Dit resulteerde in alleen maar aanvallen en we gingen volle bak vooruit. En de Tijgers van ESC kregen loon naar werken, want het 3-2 doordat een hoekschop van Danley via de tegenstander in het doel verdween. En de Tijgers gingen door………..Nu was het Luuk Zwep die een hoekschop mocht nemen en ook deze bal verdween via een spelers van DSV in het doel en de stand was 3-3. Dit was tevens de eindstand, maar de gehele 2de helft waren wij de betere ploeg, en de uitvallen van DSV werden door de spelers van ESC en onze keeper onschadelijk gemaakt. Iedereen mag trots zijn op de prestatie van beide teams, waarbij iedereen zich zeer sportief en netjes gedroeg.

Laatste nieuws