Nieuws

ESC O19-1 wint derby van DSV O19-1

Afgelopen zaterdag wisten de Elburgers de derby in Doornspijk te winnen, waardoor het gat met koplopers Sparta Nijkerk en DSV nog maar 3 punten bedraagt en er nog een wedstrijd moet worden ingehaald. Om half 3 werd er voor een mooi aantal toeschouwers afgetrapt en had zelfs de Lokale omroep Elburg besloten om deze jeugd derby aan het radioprogramma toe te voegen.

Al binnen enkele minuten wist Thom een vrijetrap van Sven op sublieme wijze in de verre hoek te koppen. Hoewel de ‘Oranje-Zwarte’ protesteerde voor een buitenspel doelpunt, keurde de overigens uitstekend leidende scheidsrechter, de goal terecht toe. De Doornspijkers legde hierna nog meer energie in de wedstrijd, maar wisten geen grote kansen te creëren. In de 14e minuut volgt dan toch de gelijkmaker. Een voorzet wordt door Tom weggekopt, maar gebruikt hierbij ook zijn hand en volgt er een strafschop die beheerst door de aanvoerder van DSV wordt binnengeschoten. Hoewel het voetballend niet geheel loopt zoals we willen, maar ook vrij weinig weg geven gaan we rusten met een 1-1 stand.
In de 58e minuut wordt een ingooi doorgekopt door Jens en nogmaals door Tim.S waardoor de geheel vrij staande Sven de 1-2 kan binnen schieten. Een paar minuten later pakt laatstgenoemde echter ook geel, met een 10 minuten tijdstraf als gevolg. Vanaf dat moment wordt er met man en macht de 1-2 voorsprong verdedigd en komen de Elburgers vooral in de laatste paar minuten goed weg. Na 90’+5 minuten fluit de scheidsrechter af en gaan de 3 punten mee naar Elburg.

Volgende week zaterdag staat er een uitwedstrijd op het programma, namelijk tegen Lelystad’67 O19-4. Aftrap 15:00.

Laatste nieuws