Nieuws

A.s. zaterdag: kraker VSCO ’61 – Elburger Sportclub

De 3e klasse C is dit seizoen niet alleen de leukste, maar ook de spannendste competitie in deze omgeving. A.s. zaterdag staan er maar liefst drie derby’s op het programma, waarbij onze aandacht uitgaat naar de confrontatie tussen VSCO ’61 en Elburger Sportclub die we in alle bescheidenheid het predikaat kraker mogen geven. Zoals verwacht doen de geel-zwarten dit seizoen weer mee om de prijzen en voeren momenteel zelfs samen met het verrassend sterke Teuge de ranglijst aan met ieder 22 punten. Elburger Sportclub heeft zich na een stroeve competitiestart inmiddels ook in de top vijf genesteld en met drie punten achterstand op de koplopers blijven de blauw-witten in het goede spoor.
In de laatste competitie-ronde, enkele weken terug, kwamen beide ploegen tot de volle winst; VSCO won vrij gemakkelijk bij WZC Wapenveld (4-0), terwijl de Elburgers het zwakke RDC met een 5-0 nederlaag naar Deventer terugstuurde. Bovendien plaatsten de Oosterwoldenaren zich en passant ook nog voor de volgende ronde om de KNVB-distrtictsbeker na een 2-1 zege op Zwart Wit ’63.
In de twee ontmoetingen, afgelopen seizoen, werden de punten broederlijk verdeeld. VSCO won toen thuis met 2-0 terwijl in Elburg de blauw-witten met een 3-0 zege zich de sterkste toonden.
We kunnen hier spreken van een z.g.n. zes-punten-wedstrijd. Bij een overwinning voor de thuisclub zou VSCO de voorsprong verdubbelen, maar om dit te voorkomen zou een puntendeling goed passen in het straatje van de ploeg van Remon van Schoonhoven.
Het belooft hoe dan ook een boeiend spektakel te worden, waarop ongetwijfeld veel voetballiefhebbers uit
Oosterwolde en Elburg af zullen komen.

Het duel op sportpark De Heughte in Oosterwolde begint om 14.30 uur
en staat onder leiding van de heer A.G. Jongsma.

Laatste nieuws