Nieuws

VSCO ’61 – Elburger Sportclub eindigt onbeslist: 0-0

Op een mistig en koud sportpark De Heughte is de derby tussen VSCO ’61 en Elburger Sportclub onbeslist geëindigd: 0-0. In dergelijke ontmoetingen is het spel vaak onderdanig aan het resultaat en ook deze editie maakte hierop geen uitzondering. Het enthousiasme en de werklust van de twee rivalen vergoedde echter veel, maar de kansen aan weerszijden waren op de vingers van één hand te tellen. De twee solide verdedigingen die overheersten, kwamen nauwelijks voor grote problemen te staan. Met name bij VSCO maakte de van vv Nunspeet afkomstige Rick Pul een uitstekende indruk.Terwijl de Elburgers doorgaans probeerden voetballend een oplossing te zoeken, hanteerde VSCO wat vaker de lange bal om zodoende o.a. de van WHC afkomstige spits Rinse van der Velde aan het werk te zetten. De mooiste kans in de eerste helft was weggelegd voor Elburger Sportclub middels Wim de Vries, maar in ideale positie voor doelman Arjan ten Klooster slaagde hij er niet in doeltreffend af te drukken. Ook na de hervatting oogde het spel van de blauw-witten verzorgder en opnieuw waren de volgelingen van Remon van Schoonhoven dichtbij een treffer. Zo keurde de uitstekend leidende scheidsrechter Jongsma een goal van de Vries wegens buitenspel af.
VSCO was via de rechtervleugel wel enkele malen dreigend, maar doelman Marijn vader Gaag kwam nooit in de problemen. Met het inbrengen van Bert-Jan Kragt probeerden de Elburgers alsnog de overwinning te forceren; echter zonder succes.

Laatste nieuws