Nieuws

Laatste thuiswedstrijd Elburger Sportclub voor de winterstop

Met nog twee competitie-rondes te gaan, zit de eerste helft van het voetbalseizoen 2016-17 er bijna op.
Dit betekent dat voor Elburgeer Sportclub a.s. zaterdag de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop op het programma staat. Tegenstander op het Burgem. Bode sportpark is VEVO uit Veessen-Vorchten, dat afgelopen seizoen geschiedenis schreef door voor het eerst sinds de oprichting (30 juni 1950) te promoveren naar de 3e klasse. Deze mijlpaal werd bereikt door het winnen van een periode-titel en vervolgens een succesvolle na-competitie.
Bij VEVO zal, aan het begin van dit seizoen, ongetwijfeld hèt credo handhaving zijn geweest. Na elf wedstrijden moeten we echter constateren dat de huidige voorlaatste positie op de ranglijst directe degradatie betekent voor de ploeg van de aan het eind van het seizoen vertrekkende Alex Hengeveld. Uiteraard volgen er nog voldoende wedstrijden om één en ander te repareren, maar met de acht punten, die men momenteel heeft verzameld, zal het bijzonder lastig worden om na 26 wedstrijden boven de gevarenzone te eindigen. De enige overwinning (3-1), tot nu toe, werd behaald in de thuiswedstrijd tegen DSV ’61. De overige vijf punten kwamen tot stand na gelijke spelen. In de recentelijke verdienstelijke 1-1 puntendeling tegen Teuge, kwam de mede-koploper overigens pas in blessuretijd langszij.
Elburger Sportclub hoeft dus beslist niet lichtzinnig te denken over de komende opponent. Met de zeer moeilijke uitwedstrijd volgende week tegen SVI in het verschiet zal het woord onderschatting dan ook direct uit de vocabulaire van de blauw-witten dienen te worden geschrapt. Als de formatie van Remon van Schoonhoven erin slaagt om zich minimaal op de fraaie positie te handhaven, dan kunnen de zebra’s met een prettig gevoel aan de feestdagen beginnen.
De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer J.D. Hendriksen uit Dodewaard.

Laatste nieuws