Nieuws

Ontgoochelende nederlaag voor Elburger Sportclub

Terwijl de spelers van het debuterende VEVO uit Veessen na het laatste fluitsignaalvan de uitstekend leidende scheidsrechter Hendriksen uit Dodewaard het veld verlieten alsof zojuist het kampioenschap was binnen gehaald, dropen de diep ontgoochelde Elburgers met het schaamrood op de kaken af richting kleedkamers na een onthutsende 3-1 nederlaag.
Dat het een walkover zou worden voor de blauw-witten was misschien een wat al te optimistische gedachte, maar niemand twijfelde aan een overwinning voor de thuisclub.
Die twijfel was er ook nog niet toen het bescheiden VEVO, dat met slechts acht punten de voorlaatste plaats bezette en door blessures amper een representatief op de been kon brengen, al na drie minuten middels de handige en snelle Joost van Suijdam de blauw-witte verdediging voor schut zette. De thuisclub nam hierna het heft in handen
en uit de meer dan een handvol opgelegde kansen, die vervolgens ontstonden, zou een voorsprong zeker niet hebben misstaan. Terwijl VEVO zo nu en dan met enkele niet ongevaarlijke aanvallen antwoordde, was het na bijna een half uur spelen dan toch raak. Na een uitstekende aanval over de linkervleugel kopte Wim de Vries de meer dan verdiende gelijkmaker achter doelman Reinder van de Vrugt. De supporters gingen er nog er nog eens goed voor zitten of bleven staan, maar hoe verrassend was het toen opnieuw Van Suijdam handig profiteerde van een wijfeling in de Elburger- defensie en doelman Marijn van der Gaag het nakijken gaf.
Direct na de hervatting noteerden we opnieuw enkele niet te missen kansen voor de thuisclub, die met een groot overwicht nog steeds vertrouwden op een goede afloop.
De VEVO-defensie wist de fantasieloze aanvallen van de Elburgers echter steeds te neutraliseren. Terwijl een overwinning steeds verder uit zicht verdween en een puntendeling het hoogst haalbare leek, schoot Jeroen Bronsink, enkele minuten voor tijd na dodelijk balverlies van één der Elburgers, het laatste restje hoop bij de thuisclub met een fraaie boogbal helemaal aan flarden.

Laatste nieuws