Nieuws

Kansloze 3-0 nederlaag voor Elburger Sportclub

De enige keer dat Elburger Sportclub in de uitwedstrijd tegen het sterke en uitstekend voetballende SIV te Ittersum het dichtst bij een doelpunt was deed zich al voor na enkele minuten spelen voor toen Wim de Vries binnen de lijnen duidelijk werd vastgehouden.
Terwijl iedereen verwachtte dat de bal op de stip zou worden gelegd dacht scheidsrechter Holtus, ondanks felle protesten van de Elburgers, hier anders over en deed net of z’n neus bloedde.

Of een eventuele treffer de blauw-witten een positief resultaat zou hebben opgeleverd moet zeer in twijfel worden getrokken. SVI was hierna heer en meester en volgde de een na andere aanval op het Elburger-doel met een kansloze 3-0 nederlaag tot gevolg.
De formatie van Remon van Schoonhoven kreeg amper de gelegenheid de bal in ploeg te houden en het was dan ook logisch dat de Zwollenaren na ongeveer twintig minuten spelen meer dan verdiend aan de leiding kwamen middels een goed geplaatste kopbal. Dat de thuisclub nog voor de thee niet verder uitliep was te danken aan goed keeperswerk van Marijn van der Gaag en onzorgvuldigheid van de Zwolse voorwaartsen.
Toen SVI een kleine tien minuten na de thee op een sfeerloos en grauw sport De Siggels de voorsprong verdubbelde was de wedstrijd in feite al beslist.
Het moet gezegd dat de Elburgers zich hierna dapper bleven verzetten, met slechts spaarzame kansjes.
Die kansen kwamen er wèl voor de thuisclub, die nog een derde treffer
wisten te produceren.

Laatste nieuws