Nieuws

Nieuwjaarstoernooi Elburger SC wederom een succes

Zaterdag 14 januari stond de 3e editie van het ESC nieuwjaarstoernooi op het programma. Op de vrijdag leek het er nog op dat het afgelast zou moeten worden i.v.m. de sneeuwval maar dankzij de nachtelijke regen en het feit dat er op het hoofdveld gemalen winterbanden gebruikt zijn bij de aanleg van het kunstgrasveld was op zaterdag de sneeuw nagenoeg verdwenen. De sneeuw die de nacht toch overleefd had werd vakkundig weggeschoven door de heren Steven Hopman en Gerrit Bos, waarvoor hartelijk dank!

Met 10 deelnemende teams (dames en alle seniorenteams waren aanwezig, waarbij het 1e met 2 teams mee deed) werd er in 2 poules van 5 gestreden om de eer. Het was wel te zien dat de meeste spelers en speelsters een tijdje zonder bal doorgebracht hadden. De eerste acties waren vooral stroef te noemen maar naarmate de spieren warmer werden vielen de doelpunten uiteindelijk als rijpe appelen uit de boom.

Voor het zelfvertrouwen van de vele doelpuntenmakers is dit een prima toernooi geweest, dit beloofd uiteraard veel voor de tweede seizoenshelft. Of de veelvuldig gepasseerde keepers ook een goed gevoel hebben overgehouden is dan wel de vraag. Ook voor de onderlinge band tussen de diverse seniorenteams is dit jaarlijkse toernooi een prima initiatief. Uiteindelijk bleken de beide teams van de 1e selectie, zoals het ook hoort natuurlijk, als poulewinnaars uit de bus te zijn gekomen. In de finale was team I uiteindelijk de sterkste.

Met dank aan de scheidsrechters Mario Bijsterveld, Anton Sjerp, Jochem Huis in’t Veld en Herman Ponstein kan er terug gekeken worden op een sportief toernooi. Ook een woord van dank voor Gerrit ten Have is op zijn plaats, schone kleedkamers lijken zo normaal maar dit moet wel elke keer weer gebeuren.

 Tot slot een dankwoord voor de organisatie van dit toernooi (Gerrit Bos en Peter Sjerp) en ook restaurant “de Haas” voor het voortreffelijke snertbuffet!

Laatste nieuws