Nieuws

Eindelijk zege voor  ESC in derby tegen DSV ’61: 1-0 !

De drie eerdere (competitie)ontmoetingen tegen DSV ‘61 eindigden evenzovele keren in een overwinning voor de Doornspijkers. In de vierde wedstrijd, de eerste na de winterstop, is Elburger Sportclub er eindelijk in geslaagd de oranjehemden op de knieën te krijgen. Met de behendige Robbert van Schie in de frontlinie kwam de kleine 1-0 overwinning overigens moeizaam tot stand in een derby waarin de Elburgers alleen het eerste deel van de wedstrijd enige indruk maakten. In die fase verscheen  dan ook de enige treffer op de borden. Na bijna tien minuten spelen was Ramon Flokstra zijn tegenstander te vlug af en uit diens afgemeten voorzet kopte de aanstormende  Raoul Jessurun de bal vervolgens kiezelhard en onhoudbaar voor doelman  Henry Schipper tegen de touwen.

Langzamerhand trok DSV het initiatief naar zich toe en de Elburgers kwamen nauwelijks meer aan een fatsoenlijke aanval toe. Uitstekende kansen voor Alfred Hofmeijer en Gerrit Hoekerd hadden vervolgens zo maar een Doornspijker voorsprong kunnen betekenen, maar vonden daarbij een zeer sterk acterende doelman  Marijn van der Gaag op hun weg. Ook in de tweede helft deelde een beter spelend   DSV overwegend de lakens uit, maar echte grote kansen ontstonden er niet. Wel had doelman Van der Gaag een keer vrouwe fortuna aan zijn zijde toen een fraai schot van Martijn Lieferink op de lat belandde.

Met aan weerszijden diverse kleine overtredingen,  wat de nodige irritatie opwekte, probeerde DSV in een bloedstollende slotfase  alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen maar de Elburgers gaven de kostbare voorsprong niet meer uit handen.

Laatste nieuws