Nieuws

ELBURGER SPORTCLUB ONTVANGT OLYMPIA 28 (HASSELT)

A.s. zaterdag staat op het Burgemeester Bode Sportpark, op de 15e competitiedag, de wedstrijd Elburger Sportclub – Olympia ’28 (Hasselt) op het programma.

Olympia is een oude bekende voor de Elburgers; al in de eerste helft van de jaren zeventig van de vorige eeuw werden diverse verbeten duels met elkaar uitgevochten. Voordat beide rivalen elkaar uit oog verloren stond deze wedstrijd in het seizoen 1985-’86 nog één keer op de kalender. Evenals Elburger Sportclub kende de ploeg van de aan het eind van dit seizoen vertrekkende trainer Melchior Schoenmakers in de jaren negentig een aantal sportieve topjaren, waarin men in de hoogste afdeling (Hoofdklasse) uitkwam. Vervolgens verbleven de groen-witten daarna ruim tien jaar afwisselend in de 2e en 3e klasse. Een absoluut dieptepunt voor de bijna 90-jarige vereniging was de degradatie naar de 4e klasse in het seizoen 2014-’15. Gelukkig werd een jaar later al weer een plekje heroverd in de huidige klasse.

De onderlinge krachtsverschillen tussen de meeste ploegen in deze klasse lopen niet ver uiteen. Zo staat Olympia maar vier punten achter op nummer 3 (DSV’ 61) maar de voorsprong op nummer 11 (VEVO) bedraagt echter slechts drie punten. De groen-witten leverden afgelopen zaterdag een uitstekende prestatie door Teuge in eigen huis met 3-1 te verslaan, terwijl de Elburgers een zwaar bevochten zege behaalden op buurman DSV ’61.

Beide ploegen zijn uiteraard gebaat bij een positief resultaat. Elburger Sportclub om zich wat steviger in de sub-top te nestelen, terwijl Olympia verder afstand wil nemen van de vier laatste posities.

Het treffen in Hasselt destijds eindigde in een ruime 4-0 overwinning voor de gasten en de formatie van Remon van Schoonhoven zal dan ook ongetwijfeld met revanchegevoelens aan dit lastige karwei beginnen. De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer F. Assink uit Hengelo (Ov.)

Laatste nieuws