Nieuws

Ontketend Elburger Sportclub verslaat Olympia 28 (Hasselt) 2-0

Elburger Sportclub heeft in de thuiswedstrijd tegen Olympia ’28 (Hasselt) tot nu misschien wel de beste
wedstrijd van het seizoen gespeeld. Uiterst geconcentreerd en met een inzet die meer dan voorbeeldig te noemen was, hadden de gasten nauwelijks een passend antwoord op de ontketende Elburgers. Het gevolg was dan ook een dik verdiende 2-0 overwinning, die gezien het aantal kansen nog hoger had uit kunnen vallen.
Na amper vijf minuten leek de thuisclub de eerste treffer al te mogen begroeten, maar scheidsrechter Van Woudenberg uit Voorthuizen keurde de kopbal van Wim de Vries, na een fraaie voorzet van Robbert van Schie, wegens vermeend buitenspel op advies van de grensrechter onterecht af. Het bleek echter uitstel van executie want enkele minuten later was het wel raak toen na uitstekend voorbereidend werk van de behendige Van Schie de treffer van De Vries wel degelijk geldig werd verklaard. Olympia kwam door het goede en vroege storende werk van de thuisclub nauwelijks aan een fatsoenlijke aanval toe. De enige speler die de blauw-witten in verdedigend opzicht enigszins in verlegenheid wist te brengen was de snelle en handige Bertus Finke. De blauw-witten kregen echter de beste mogelijkheden om nog voor rust de voorsprong te verdubbelen. Zo belandde een schot van de ver opgerukte Richard Boer op het aluminium terwijl in de nastoot Olympia vervolgens goed weg kwam.
De Elburgers zetten ook in he tweede bedrijf de toon en na ruim vijf minuten spelen werd de voorsprong verdubbeld. Uit een z.g.n. “korte corner” kopte De Vries de bal terug op Boer, die het speeltuig echter maar half raakte en tergend langzaam voor de uitglijdende Olympia-doelman in het net rolde. Enkele foutjes in de blauw-witte afweer had zo maar de aansluitende treffer op kunnen leveren, maar aan de andere kant had de thuisclub gezien de hoeveelheid aan kansen veel verder weg moeten en kunnen lopen.

Laatste nieuws