Nieuws

Thuiswedstrijd voor Elburger Sportclub

Na de vele afgelastingen, vorige week, waarbij Elburger Sportclub tevergeefs afreisde naar Hattem en zelfs nog even in actie kwam, lijkt er op dat Koning Winter ons nu toch definitief de rug heeft toegekeerd. A.s. zaterdag staat voor de blauw-witten de thuiswedstrijd tegen v.v. Oene uit de gelijknamige plaats  op het Burgem. Bode Sportpark op het programma.

De oudere voetballiefhebbers  zouden zich de confrontaties tussen de twee opponenten, eind jaren vijftig van  de vorige eeuw,  nog kunnen herinneren. Daarna stond het treffen in het seizoen 2006-‘07  nog slechts  éémaal op de kalender. Terwijl Oene in al die jaren  in de 3e en 4e klasse vertoefde, bewandelde  Elburger Sportclub alle klassen met als hoogtepunt de Hoofdklasse in de jaren negentig.

 

Na de promotie,  die via een succesvolle na-competitie tot stand kwam, maakt Oene in deze afdeling momenteel  moeilijke tijden door.  Met  slechts 10 punten staat de ploeg van de aan het eind van dit seizoen vertrekkende trainer Bernhard van Werven op een vervelende twaalfde plaats. Natuurlijk zijn er nog voldoende wedstrijden te gaan, maar mede gezien de achterstand op nummer elf, die tien punten bedraagt en de improductiviteit  van de rood-witten zal het een zeer zware dobber worden om de na-competitie of zelfs directe degradatie te ontlopen.  Samen met hekkensluiter RDC behoort Oene tot de minst scorende ploegen in deze klasse, waarbij de absolute clubtopscorer Arjan  Gerrits zes van de  slechts negen treffers voor zijn rekening nam.

Elburger Sportclub staat er een stuk beter voor en heeft na twee achtereenvolgende overwinningen de belangrijke derde plaats in zicht. De ploeg van Remon van Schoonhoven  is er dan ook alles aan gelegen om de drie punten in eigen huis te houden.

De wedstrijd in Elburg kent de normale aanvangstijd van 14.30 uur en staat onder leiding van de heer G. Moeken.

Laatste nieuws