Nieuws

Wrange 2-0 nederlaag voor Elburger Sportclub

Elburger Sportclub heeft in thuiswedstrijd tegen het lager geplaatste Oene een teleurstellende 0-2 nederlaag geleden. Nog voor er een bal was aangeraakt stonden de Elburgers in feite al een op een psychologische achterstand. Naast het gemis van een zestal vaste basis-spelers, vanwege schorsingen, blessures en ziekte, moest bovendien doelman Marijn van der Gaag al vroegtijdig afhaken doordat bij de warming-up een vinger uit de kom schoot. Verder kreeg de geplaagde thuisclub al vroeg in de wedstrijd een nieuwe tegenslag te verwerken, doordat verdediger Lorenzo van Dam bij een actie een scheenbeenbreuk opliep. Al na enkele minuten spelen was Oene op een 1-0 voorsprong gekomen doordat invaller doelman Struik bij een uitval te ver voor zijn doel stond en Yve Hilberink vervolgens de openingstreffer liet aantekenen. Het zou te ver gaan om deze wrange nederlaag toe te dichten aan genoemde factoren. Zo kreeg de thuisclub halverwege een overigens nogal dubieuze strafschop toegewezen, die Bert Jan Kragt tot teleurstelling van de eigen aanhang, echter door doelman Herman Balk zag gestopt. Verder werd door de weer van stal gehaalde Joram Westerink een ingeschoten bal door de Oene-goalie achter de doellijn weggehaald. Terwijl vriend en vijand dit had geconstateerd, deed arbiter Moeken net of z’n neus bloedde. Oene, dat op allerlei manieren probeerde het spel te ontregelen, bleef soms met kunt en vliegwerk overeind al was Kragt even voor de thee dichtbij de gelijkmaker.

Na de hervatting probeerde de Elburger-aanval de Oene-verdediging wel in verlegenheid te brengen maar het ontbrak aan de nodige daadkracht. Bij een overtreding op Ramon Flokstra had de arbiter de bal wèl terecht op de stip moeten leggen maar hij bleef stoïcijns.
Ongeveer twintig minuten voor tijd viel het doek voor de thuisclub. Alexander Nagelhout kon een doorgebroken speler even buiten het strafschopgebied alleen nog maar onreglementair afstoppen met een rode kaart tot gevolg. Clubtopscorer Ajran Gerrits schoot de toegekende vrije schop vervolgens snoeihard en dwars door de muur achter Struik.

Laatste nieuws