Nieuws

De tijgers van JO9-4 zijn weer begonnen

Vorige week zaterdag hebben de tijgers van de JO9-4 hun eerste wedstrijd gehad in de competitie. Voor de winterstop hebben we in dezelfde klasse niet veel punten gehaald, maar de ontwikkeling van de spelers nam zienderogen toe. Vanuit dit oogpunt werd er besloten om in de huidige klasse te blijven spelen.
Het team bestaat nu uit: Ruben Rietveld, Vince Hoekert, Wessel Balk, Ruben Zoet, Luuk Zwep, Lars Bovendorp, Denley v Aken, Xander v Dam en Sil Vos.


Zaterdag 18-02-2017 IJVV JO9-5 – ESC JO9-4
Zoals gezegd is de competitie weer begonnen en mochten we in de vroege ochtend naar IJVV JO9-5. Helaas waren we niet helemaal compleet, want Denley v Aken was op familieweekend. Maar de rest van het team was er wel. Vooraf stelt de trainer altijd wat vragen en de spelers mogen hier dan zelf antwoord op geven. Hierna begon de wedstrijd en onder aanmoediging van de enthousiaste aanwezige ouders begonnen we vol goede moed. En de jongens deden het uitstekend, tegen een goed voetballend IJVV. Maar verdedigend stonden we ons mannetje en het hele team werkte keihard. Met een aantal uitstekende reddingen van Ruben Rietveld, wisten we de stand op 0-0 te houden. Maar ook de overige spelers werkten echt keihard. Ook wij kwamen aanvallend een aantal keer gevaarlijk voor het doel, maar wisten helaas het net ook niet te vinden. Iedereen was enthousiast over deze wedstrijd, want zowel de supporters van IJVV als van ESC waren vol lof over het vertoonde spel. En dit getuigde van enorm veel respect onderling, zoals het ook bedoeld is. Helaas kregen we geen loon naar werken, want vlak voor tijd viel dan toch de 1-0 voor IJVV. De wedstrijd werd verloren, maar we waren een ervaring rijker. Iedereen ging uiteindelijk toch met een goed gevoel naar huis, na een schitterende wedstrijd van beide kanten. Complimenten werden uitgedeeld aan beide teams van alle aanwezige ouders en overige supporters.
Zaterdag 25-02-2017 ESC JO9-4 – DSV JO9-2
Vandaag geen competitieprogramma, maar gelukkig wel een oefenwedstrijd. Ditmaal was DSV de tegenstander. Helaas was nu Sil Vos niet aanwezig, aangezien ze van een heerlijke vakantie aan het genieten waren. Maar verder was iedereen wel aanwezig. Vooraf weer de diverse vragen van de trainer en de spelers die zelf de antwoorden mochten geven. Gelukkig was er een ouder die bereid was om de wedstrijd te fluiten. Hiervoor onze hartelijke dank uiteraard. Met wederom vele enthousiaste ouders langs de lijn, begonnen we aan de wedstrijd. En het ging gelijk op, maar de beste kansen waren voor ons. Maar ook DSV kwam er een aantal keren gevaarlijk uit, maar onze verdediging en keeper wisten dit elke keer onschadelijk te maken. Het is lastig om er namen uit te halen van uitblinkers, aangezien het team dit gezamenlijk moeten doen. Het was vanuit een hoekschop van Vince Hoekert waaruit 2 doelpunten tot stand kwamen, want de bal kwam via spelers van DSV in het eigen doel terecht. Dit was wel de verdienste van ESC, want we kwamen veelvuldig in de aanval. Vlak voor rust werd het dan toch nog 2-1, wat tevens de ruststand zou blijken te zijn. In de rust werd aan de kinderen gevraagd hoe ze het zelf vonden gaan. En werden een paar dingen met ze besproken en kwamen ze zelf met oplossingen. Dit bleek te werken, want het werd 3-1. DSV gaf niet op en kwam op 3-2, wat dus ook aangaf dat we zeker aan elkaar gewaagd waren. Maar ook de tijgers van ESC wisten weer een doelpunt te maken en de stand op te trekken naar 4-2. Dat het uiteindelijk nog 4-3 werd, was nog voor de statistieken. Iedereen heeft uitstekend gespeeld en de overwinning was absoluut verdiend. De ontwikkeling van de spelers is mooi om te zien, maar ook de enthousiasme van de betrokken ouders is geweldig. We gaan zeker een heerlijke en goede 2de seizoenshelft beleven met de kids en de ouders. Graag tot ziens bij de volgende wedstrijd van de tijgers van JO9-4.

Laatste nieuws