Nieuws

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor ESC JO13-3! 

Na dat de eerste competitiewedstrijd vorige week verloren ging met strijd, stond vandaag een thuiswedstrijd tegen Flevo Boys op het programma. Een tegenstander die we iets hoger inschatten dan vorige week Genemuiden. Na een week hard getraind te hebben met een kleine groep i.v.m de vakantie, moest het vandaag gaan gebeuren. Vandaag komen Niek Stijf van JO13-4 en Nick van Dorp van de JO11-1 ons versterken. Door de vakantieperiode hebben we helaas maar 10 spelers van ons zelf. Thom die een zware voetbalstage week in London bij Arsenal heeft gehad, kwam lichtelijk vermoeid weer terug op Nederlandse bodem maar liet zich niet kennen en was toch van de partij. Dan de wedstrijd. De tegenstander werd eens goed bekeken en het kon wel eens een fysiek wedstrijdje worden, aangezien de tegenstander een kop groter is. Er word afgetrapt en al snel word duidelijk dat er vandaag wel wat te halen valt, want de wedstrijd gaat gelijkwaardig op en aan beide kanten doelpogingen. Toch gaat het mis aan de rechterkant! Door te gemakkelijk bal verlies en daarna ook nog simpel uitgespeeld te worden, hoefde de tegenstander alleen de bal nog maar breed te leggen en binnen te tikken. Zo gezegd zo gedaan, 0-1! Nog geen paar minuten later en het was precies hetzelfde verhaaltje met nu het geluk dat de spits de bal voor open goal overschoot. Na nog een kans aan de andere kant voor Sem die helaas naast de goal verdween, was het rust. We stonden er nu precies hetzelfde voor als vorige week. Dezelfde opdracht moest weer uitgevoerd worden om de 0-1 achterstand weg te poetsen. 2de helft gingen we dus weer met strijd tegemoet. Het veld spel gaat de 2de helft op en neer. Er word veel energie en strijd geleverd, het enige wat nog mist is ons zelf te belonen met een goal. De laatste 10 min. gingen we dan ook alles op alles zetten om die goal te maken. We gingen achterin 1 op 1 spelen en nog meer druk uitvoeren naar voren. Laatste aanval! Sem heeft de bal op rechts en geeft een goede voorzet. De bal komt terecht voor de voeten van Max, speelt zijn mannetje uit en schiet op goal! Dit moet hem toch zijn die wel verdiende 1-1 zou je zeggen. Het was te mooi om waar te zijn en de bal komt op de paal terecht! Het eindsignaal klinkt en weer vergeten we ons zelf te belonen met een punt. De tegenstander haalt opgelucht adem en heeft vandaag te maken gehad met een Elburg wat alles op alles zette om te winnen en wat wederom strijdend ten onder gaat. Het is prachtig om te zien dat er echt als TEAM word gestreden en tot uiterste word gegaan. Volgende week staat er een lastige uitwedstrijd op het programma tegen Lelystad. Een tegenstander die gedegradeerd is uit de 3de klasse. Maar volgende week gaan wij wederom laten zien dat je van goeie huizen moet komen als je van ESC JO13-3 wilt winnen.

Laatste nieuws