Nieuws

Elburger Sportclub naar Teuge

Veel voetballiefhebbers moesten afgelopen twee weken op een houtje bijten,  maar vanaf a.s. zaterdag kunnen ze hart weer ophalen;  dan wordt n.l. de (amateur)voetbalcompetitie hervat. In dat kader reist  Elburger Sportclub af naar Teuge om in het plaatsje onder de rook van Apeldoorn in het strijdperk te treden tegen de gelijknamige Sportclub. Beide ploegen kennen tot nu toe een vrij wisselvallig seizoen en bezetten met  evenveel punten  (26) de gedeelde 6/7e plaats.

De laatste vijf wedstrijden waren de resultaten niet bepaald om over naar huis te schrijven en leverden voor Teuge slechts drie punten op terwijl de Elburgers het dubbele aantal behaalde.

Het krachtsverschil tussen de twee opponenten loopt,  niet alleen gezien de stand op de ranglijst maar ook qua resultaten, die exact parallel lopen, nauwelijks uiteen. Alleen toonde Teuge zich schotvaardiger dan de blauw-witten, maar  hier tegenover staat dat de thuisclub wat meer tegentreffers te verwerken kreeg. De wedstrijd in Elburg, destijds, eindigde in een 2-1 overwinning voor Teuge, waarbij de blauw-witten nogal

sneu wegkwamen. Willen beide ploegen de hoop nog levend houden op een  (vervangende) periode-titel, waarbij de derde plaats een belangrijke rol gaat spelen, dan zal in de naderende slotfase van deze competitie het puntenaantal  nog flink  moeten worden opgeschroefd. Teuge zou in vertrouwde omgeving hiertoe al een eerste aanzet kunnen geven. Aan Elburger Sportclub, de overigens niet gemakkelijke  taak, om hier een stokje voor te steken.

De wedstrijd op sportpark De Dulmer aan de Zanden begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer Semih Kiremit uit Almelo.

Laatste nieuws