Nieuws

Elburger Sportclub bedwingt Teuge: 0-1

Het was al weer enige tijd geleden, op 24 okt j.l. tegen Hattem, dat Elburger Sportclub er in slaagde om op vreemde bodem een overwinning te behalen. In de altijd zeer lastige uitwedstrijd tegen Sportclub Teuge werd de onverzettelijkheid van de blauw-witten beloond en keerden met een zwaar bevochten 1-0 zege terug naar het vestingstadje. Waarschijnlijk geinspireerd door de huldiging, voorafgaande aan het duel van Frank van Lohuijzen die zijn 350ste (!) wedstrijd in de hoofdmacht van Teuge speelde, kregen de Elburgers het in het eerste kwartier meteen al flink voor de kiezen en was de thuisclub onder aanvoering van de Jasper van Oorspronk enkele malen dichtbij de openingstreffer. Vervolgens lieten de blauw-witten zich steeds meer gelden en met enkele uitstekend uitgevoerde aanvallen was o.a. Robert Radstaak met een fraaie kopbal dichtbij succes; doelman Joost Veldwijk toonde echter zijn klasse.
Na een half uur spelen viel de enige en winnende treffer. Weliswaar flink op de huid gezeten door zijn directe tegenstander slaagde de handige Ramon Flokstra er toch in om een prima voorzet af te leveren, waarbij de bal vervolgens snoeihard door Bert Jan Kragt op de paal werd geschoten. In de rebound gaf Robbert van Schie met een geplaatst schot doelman Veldwijk echter alsnog het nakijken te geven.
Na de hervatting kreeg Elburger Sportclub aanvankelijk de betere kansen op een verdubbeling van de voorsprong, maar zo kon de ver opgerukte Raoul Jessurun in uitstekende positie voor het vijandelijke doel geen juiste richting geven aan zijn uithaal.
Teuge, dat uit de laatste vijf wedstrijden slechts drie punten had weten te veroveren, ging vervolgens verbeten op jacht naar de gelijkmaker. De Elburger-defensie, met een uitstekende doelman Kevin Struik tussen de palen, had het soms zwaar te verduren maar het opportunistische spel van Teuge leidde niet tot het gewenste resultaat.

Laatste nieuws