Nieuws

JO11-2 pakt punten

Na de zure nederlaag van vorige week tegen titelkandidaat Go Ahead Kampen Jo-11-2, ging ESC J0-11-2 vandaag weer op volle oorlogssterkte naar Heerde. Met eindelijk een eerste voorjaarszonnetje werden we om 8.45 uur verwacht op veld 3A, dwz echt gras. SEH was in de Najaarscompetitie nog tweede geworden, maar kende een tegenvallende start van deze competitie. En dan komt ook nog eens een getergd ESC op bezoek! In het begin was het voor de jongens nog even wennen. Een aantal van de boys heeft weer een groeispurt gehad in de winterperiode en dan gaat bewegen toch wel een beetje onhandig, zeker op een modderig grasveld. Na wat aftasten in de beginfase was ESC toch de bovenliggende partij, het vizier stond echter nog niet scherp. Sterker nog: na een snelle counter maakte de thuisclub vlak voor rust 1-0.

In de rust werden door de coaches de puntjes op de i gezet, Morris stond op de goede plek om de 1-1 binnen te tikken en enkele minuten later rondde Reinier een vlot lopende aanval af: 1-2 voor. Knullig balverlies op het middenveld leidde de 2-2 in. Hier was zelfs de uitblinkende sluitpost Sven kansloos. Ook nu bleef ESC rustig en geconcentreerd doorvoetballen. De verdediging stond als een huis en als er al een aanvaller van SEH door de linies brak, vond hij Sven weer op zijn weg. Zonder andere spelers tekort te doen(het was vandaag een echte teamprestatie!) brak het kwartiertje van Abdallah en Morris aan. “Appie”zelf scoorde de 2-3 en vlak daarna rondde Morris bij de eerste paal schitterend af 2-4: Als Danny Blind nog een scorende spits zoekt, moet hij maar eens aan Morris denken.

De mooiste goal moest toen nog komen. Abdallah slalomde als Alberto Tomba over rechts door de Heerdense defensie en behield ook nog het overzicht door Morris op zijn goede voet aan te spelen. En zo tikte Morris zijn derde goal binnen: hattrick en 2-5 voorsprong. Achterin werd niets meer weggegeven en geroutineerd werd de tweede zege van dit seizoen een feit. Dat betekent 6 punten na drie wedstrijden en dus in het linker rijtje. Volgende week weer thuis in Elburg.

Laatste nieuws