Nieuws

Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed komt met de BOBsport actie bij onze club!

Alcohol en drugs zetten je wereld op zijn kop. Autorijden vraagt om een heldere blik. Rijden Zonder Invloed is de normaalste zaak van de wereld. Niet rijden nadat je gedronken hebt of drugs hebt gebruikt, is vanzelfsprekend! Het is ook goed te organiseren en te doen. Je mag en kan elkaar erop aanspreken. Met de campagne is het Team Rijden Zonder Invloed actief op vele plekken in Oost-Nederland. Een van de acties is het bezoeken van sportclubs met het BOB Sport-programma.

Op 18 maart ’17 van 16:00 tot 18:00u is het team bij ESC aanwezig.

Wat is er te doen:

  • Een BOB-quiz waarmee je kunt testen wat jij weet over het effect van alcohol.
  • Ben je BOB? Dan kun je een blaastest laten afnemen en krijg je de felbegeerde BOB-sleutelhanger.
  • Ook wordt de BOB uitgenodigd om mee te doen met de speciale BOB-challenge

Een van de onderdelen van het programma is de BOB-quiz. De vragen van de quiz staan in het teken van alcohol en drugs, zo kun je jouw eigen kennis testen en krijg je meer te weten over dit onderwerp. Wie het meeste antwoorden goed heeft wint de hoofdprijs: een 4 bij 4 meter opblaas BOB.

Ook neemt het team een speciale BOB-autodeur mee. Er zijn alcohol-of drugs brillen aanwezig. Zo kun je zien wat het zicht eigenlijk is als je onder invloed bent van alcohol of drugs. Normaal passen je hersenen zich aan de omgeving aan, dus je denkt dat je alles helder ziet. Deze brillen laten je ervaren hoe het werkelijk zit. Lukt het jou om de deur te openen zonder pionnen omver te lopen? Dan ontvang je een leuk cadeautje!

In de meeste sportclubs wordt alcohol gedronken, vooral na de wedstrijd en door supporters. Helaas zijn er dan veel mensen die toch onder invloed van alcohol besluiten naar huis te rijden. Veelgehoorde excuses zijn dan: ‘ah een paar biertjes kan wel’, ‘drink er nog één’ ,‘doe eens gezellig man’ of ‘het is maar een klein stukje’. Het campagneteam biedt oplossingen en tips aan, hoe je om kunt gaan in dit soort situaties. Het is bijvoorbeeld belangrijk om van tevoren duidelijke afspraken te maken over wie er terugrijdt.  Je kunt bij het campagneteam een blaastest afnemen, heb je 0% op en ben je de BOB dan ontvang je een BOB-sleutelhanger!  Mocht je te veel alcohol in je bloed hebben, wordt er gezocht naar een alternatieve manier om thuis te komen.

Laatste nieuws