Nieuws

Elburger Sportclub ontvangt  S(portclub) E(xcelsior)  H(eerde)

In de  3e klasse C zijn het voorlopig  twee ploegen, SVI en VSCO ’61,  die strijden om de fel begeerde titel. In de onderste regionen is het pleit voor RDC in feite al weken beslecht, terwijl de positie van de tweede directe degradatiekandidaat , SEH, allerminst rooskleurig is. A.s. zaterdag is de formatie uit Heerde te gast op het   Burgem. Bode sportpark in de wedstrijd tegen Elburger Sportclub.

Met slechts  10 punten bezet  S(portclub)  E(xcelsior) H(eerde) de voorlaatste plaats en de achterstand op de veilige 10e positie  bedraagt inmiddels 13 punten. Om maximaal nog op de 11e of 12e positie te eindigen, waardoor via de na-competitie het vege lijf nog zou kunnen worden gereed,  zal de formatie van Sander Goosensen de komende weken flink boven zichzelf uit moeten stijgen.

Het huidige  puntenaantal kwam tot stand na de laatste nogal verrassende overwinning (5-3)  op  het bezoekende DSV ’61 en dateert al weer van 12 nov. j.l.

Elburger  Sportclub doet het een stuk beter en behaalde recentelijk een zeer knappe  zege (0-1) in de uitwedstrijd tegen Teuge en zich hierdoor tevens revancheerde voor de destijds in Elburg  geleden 2-1 nederlaag. De vooruitzichten op deelname aan de na-competitie (lees promotiewedstrijden) zijn hierdoor nog steeds aanwezig, waarbij de uiteindelijke derde plaats van groot belang is.

De wedstrijd in Heerde eindigde in het najaar in een 4-1 zege voor de Elburgers en het is  al weer ruim dertig jaar geleden (in het seizoen 1984-1985) dat beide ploegen elkaar  voor het laatst ontmoetten in de toenmalige 4e klasse.

In theorie zouden de drie punten in Elburg moeten blijven, maar de twee eerdere nederlagen dit seizoen, tegen lager geklasseerde  tegenstanders, spoken wellicht nog steeds door de hoofden bij de thuisclub.

De aanvangstijd van het duel is zoals gewoonlijk om 14.30 uur en  wordt geleid door de heer L.C.M van der Elst.

Laatste nieuws