Nieuws

Elburger Sportclub niet verder dan puntendeling tegen SEH: 2-2

Was het gebrek aan scherpte, concentratie of beleving ? Wie het weet mag het zeggen, maar binnen tien minuten stond Elburger Sportclub in de thuiswedstrijd tegen het in ernstig degradatiegevaar verkerende SEH uit Heerde al op een 2-0 achterstand. Eerst was het bij de tweede paal geheel vrijstaande Rick van Ommen die na 120 tellen uit een voorzet vanaf de linkervleugel van dichtbij kon binnenkoppen. Zes minuten later was geklungel in de Elburger-afweer er de oorzaak van dat de gasten de voorsprong zelfs wisten te verdubbelen door een succesvolle actie van Sven Veldhuis.
De schrik sloeg de Elburgers behoorlijk om het hart, maar ondanks een licht overwicht bezorgden de blauw-witten de SEH-defensie niet al te veel problemen, al kwamen paal en lat hen nog te hulp. Wist SEH in een tijdsbestek van acht minuten na het eerste fluitsignaal van arbiter Van der Elst op een 2-0
voorsprong te komen, in de tweede helft waren het de ontketende Elburgers die direct na de hervatting een uitstekende fase kenden en praktisch in dezelfde tijdspanne de achterstand ongedaan maakten. Eerst was het William Huenestein die na wilskrachtig doorzetten een voorzet op maat afleverde waarna Wim de Vries vervolgens SEH-doelman Richard Tijssen met een keiharde rake kopbal kansloos liet. Een tweede treffer van De Vries, die zich na een fraaie actie uitstekend vrij speelde en de bal laag en zuiver inschoot, leek de opmaat te vormen voor een overwinning. Aangemoedigd door het fanatieke publiek gingen de Elburgers op zoek naar een derde treffer.
Terwijl de kansen hierop nog groter waren dan bij de eerdere twee, slaagde de topscorer er helaas niet in om deze te verzilveren. Het spel bij de thuisclub werd vervolgens steeds onrustiger en ook SEH, dat evenals de
Elburgers weinig opschoot met deze puntendeling, kon weinig meer uitrichten.

Laatste nieuws