Nieuws

ESC JO11-2 wint ook thuis van CSV’28 JO11-12: 6-4

Op voorhand leek het duel van ESC E2 tegen het Zwolse CSV E12 een niet al te moeilijke opgave. De stand op de ranglijst en het feit dat dit het slechts 12e E team is uit Stadshagen zegt echter helemaal niks. In de eerste helft kwamen de fysiek sterkere mannen van trainers Gerwin en Aart geconcentreerd uit de startblokken op het Elburger hoofdveld. Gesteund door een forse rugwind liepen de jongens snel uit naar een 4-0 ruststand door goals van Reinier, Appie en 2x Morris.
In de eerste helft lieten de Zwollenaren al zien een paar handige voetballers te hebben en of het nu onderschatting was of de sterke tegenwind en regen, zullen we nooit te weten komen, maar de tweede helft verliep een stuk moeizamer. De verdedigende stellingen werden iets te vaak verlaten door de Elburgers en zo kon het gebeuren dat CSV terug in wedstrijd kwam.
Gelukkig scoorden Appie en Morris tussendoor nog een doelpunt anders was het misschien nog spannend geworden. De organisatie achterin was even ver te zoeken: iedereen liep door elkaar heen en vooral naar voren, en zo kon het gebeuren dat de verkleumde keeper Sven vier goals om zijn oren kreeg.
Bij 6-4 in Elburgs voordeel floot de uitstekend leidende scheidsrechter Steven Hopman gelukkig voor het einde van de zeer sportieve wedstrijd en maakten de bezorgde blikken op en rond het veld plaats voor grote glimlachen.
Een wijze les voor de heertjes van ESC E2, dat ondanks een 5-1 voorsprong er geconcentreerd en volgens de tactische afspraken van de trainers doorgespeeld moet worden. De Elburgers zijn echter al wel een stuk verder dan Paris Saint Germain. Deze Franse ploeg verloor onlangs nog de Champions Leaque ontmoeting met Barcelona na het eerste duel met 4-0 te hebben gewonnen. Zoiets zal ESC JO11-2 nooit gebeuren.
Door deze derde zege uit vier wedstrijden en door de andere resultaten in een poule waar iedereen van elkaar lijkt te kunnen winnen, staat ESC JO11-2 ineens bovenaan de ranglijst en lonkt Europees voetbal. Volgende week gaan we naar Lelystad, waar het op papier gelijkwaardige Unicum onze gastheer zal zijn.

Laatste nieuws