Nieuws

A.s. zaterdag: s.v. ’t Harde – Elburger Sportclub

Bij de start van het  voetbalseizoen droomden diverse clubs misschien wel van een kampioenschap of hoopten op een periode-titel.  Nu de competitie langzamerhand de beslissende fase nadert zal het wat dat eerste betreft voor Elburger Sportclub  en s.v. ’t Harde wel bij dromen blijven. A.s. zaterdag ontmoeten de twee rivalen elkaar op sportpark Schenk in ’t Harde.

Na de degradatie, afgelopen seizoen, hadden de groenwitten zich waarschijnlijk wat meer voorgesteld van de terugkeer in de 3e klasse, waarin  een record aan derby’s wordt gespeeld. ’t Harde, dat aan het eind van het seizoen afscheid neemt van trainer Jan-Jaap Kooistra, kent een ietwat tegenvallend seizoen en bezet  met 26 punten momenteel de  negende plaats.
De voorsprong  op nr. 11 (p/d plaats) is met 6 punten nog ruim, maar in de resterende wedstrijden zullen toch nog de nodige punten gehaald moeten worden om hier verder afstand van te nemen. Afgelopen zaterdag had in de uitwedstrijd  tegen Hatto Heim hiertoe al een eerste stap kunnen worden gezet, maar de Hardenezen gingen in Hattem met 2-0 kopje onder.  Het treffen tegen Elburger Sportclub zou een goede gelegenheid zijn om zich van deze nederlaag te revancheren.  Deze revanchegevoelens zouden bovendien nog kunnen worden aangewakkerd doordat de eerste wedstrijd in Elburg destijds ook  met dezelfde cijfers verloren ging.

De formatie van Remon van Schoonhoven, die in de recente wedstrijd tegen SEH twee dure punten liet liggen, zal op haar beurt echter alles in het werk stellen om aan het eind van de rit eventueel op de  belangrijke derde plaats proberen te eindigen.

In dergelijke ontmoetingen voeren strijd en spanning  doorgaans de boventoon, wat het voetbal  niet altijd  ten goede komt. Het treffen op het sportpark aan de Bovenweg  begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Steve Oosterkamp uit Dalfsen.

 

Laatste nieuws