Nieuws

ESC JO11-2 wint ook in Lelystad van Unicum

Waar menig voetbalploeg uit de Europese en Nederlandse top nog al eens klaagt over het drukke wedstrijdprogramma met meerdere wedstrijden in één week, lijken de aanstormende talenten van ESC E2 het alleen maar prettig te vinden om veel te spelen. De eerste-jaarspelers (ruim de helft van het team) werkten vrijdagavond nog vier intensieve (selectie voor 2017-2018! ) wedstrijden af tegen onze buren uit Oosterwolde om de volgende ochtend fris en fruitig om 8.30 uur in Lelystad aan te treden tegen Unicum J011-5. Sommige jongens zijn in voetbaltenue naar bed gegaan vrijdagavond om ‘s ochtends niet teveel tijd te verliezen.
Waar Ajax vorige week in Europees verband een prima wedstrijd speelde tegen Kopenhagen op donderdagavond, was Excelsior uit drie dagen later een te grote horde. ESC JO11-2 daarentegen is uit het betere hout gesneden. Zoals het een titelkandidaat betaamt worden ook mindere wedstrijden een dag na een grote inspanning gewoon gewonnen. Wat dat betreft lijken de Elburgers meer op Feyenoord. Vandaag geen oogstrelend voetbal maar wel een uiteindelijk klinkende 1-4 uitzege en dus nog steeds koploper met 12 punten uit 5 wedstrijden.
De partij zelf was er vooral één van hard werken. De precisie in het overspelen en het afronden is in eerdere wedstrijden wel eens beter geweest. De keeper van Unicum bleek ook een nauwelijks te nemen hindernis. Het was een grote kerel, die mede door goed uitkomen zijn goal zo verkleinde, dat er in de eerste helft maar één keer gescoord werd. En weer was het Reinier die de ban brak met een geplaatst schot in de benedenhoek.
Het begin van de tweede helft was echter voor de thuisploeg. De keeper, van wie het gerucht ging dat hij ‘s middags met het 6e moest meespelen, beschikte over een verre uittrap en met veel kunst-en vliegwerk hielden de blauwwitten stand. Het was echter onvermijdelijk, dat er een keer een Lelystadse goal moest vallen en dat gebeurde dan ook halverwege de tweede helft: 1-1.
Unicum ging op jacht naar de volle winst, maar kwam zeer bedrogen uit. De Elburgers maakten gretig gebruik van de ruimtes, die tussen de linies vrij kwamen en maakten het karwei koelbloedig af. Jesse, Morris en Andy nemen deze keer de productie voor hun rekening en vooral de laatste goal van Andy diagonaal in de verre kruising was van grote schoonheid.
Al met al een stroeve wedstrijd, beetje slordig in de passing, maar het harde werken werd weer beloond met drie punten. Zaterdag 1 april speelt ESC JO11-2 thuis tegen VSCO JO11-3. Deze derby wordt speciaal voor deze ene keer gespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam

Laatste nieuws