Nieuws

Elburger Sportclub verslaat buurman in pover duel

William Huenestein beslist duel met magistraal doelpunt

In een bijzonder matig duel tussen sv ’t Harde en de Elburger Sportclub trekt de ploeg van trainer Remon van Schoonhoven aan het langste eind. Op basis van met name de kansenverhouding is de zege verdiend. De thuisploeg komt niet verder dan een halve kans voor Henk Elskamp.

Al in de tiende minuut voltrekt zich het hoogtepunt van de wedstrijd. Verdediger Richard Boer lanceert met een prachtige pass de diepgaande William Huenestein. Nog voordat de middenvelder de bal aan wil nemen ziet hij keeper Davey Visch zijn doel uitkomen. Huenestein bedenkt zich niet en lobt de bal in een keer over de keeper en in het doel.

Bij dat ene hoogtepunt blijft het in deze kwaliteitsarme derby. De Elburgers zijn het eerste kwartier heer en meester. Ze weten hun tegenstander constant onder druk te houden en winnen tweede ballen. Het gevolg is dat keeper Visch veel vaker door zijn ploeggenoten aangespeeld wordt dan hem lief is. Nagenoeg iedere teruggespeelde bal wordt door de doelman verkeerd geraakt en levert de Elburgers balbezit op. Met iets meer vernuft zouden er meerdere kansen gecreëerd moeten kunnen worden, maar dat gebeurt niet. Een keer nog moet Visch alle zeilen bijzetten om een schot van Flokstra te pareren. Dat doet de jonge doelman met verve.

Wie verwacht dat de tweede helft een ander spelbeeld te zien zal geven komt bedrogen uit. sv ’t Harde is niet bij machte de hechte defensie van de Elburgers uit elkaar te spelen. Spits Henk Elskamp, toch de man in vorm, wordt volledig aan banden gelegd door het sterke verdedigersduo Nagelhout en Boer. Het gevaar namens de thuisploeg vanaf de rechterflank wordt geneutraliseerd door de ijzersterk spelende Joël Schenk. De meeste commotie wordt uiteindelijk veroorzaakt door de scheidsrechter, die in kort tijdsbestek twee gele kaarten uitdeelt aan Jessurun en Flokstra. In beide gevallen wekt de reden op zijn zachtst gezegd bevreemding.

Met de overwinning weet de Elburger Sportclub zicht te houden op een klassering die uiteindelijk een plek in de nacompetitie moet opleveren. De formatie van Jan Jaap Kooistra daarentegen moet nu weer serieus achterom kijken. De plek die sv ’t Harde zou verplichten tot het spelen van wedstrijden om promotie/degradatie tegen een vierde klasser komt akelig dichtbij.

Laatste nieuws