Nieuws

Elburger Sportclub gastheer van vv Hattem

Met drie achtereenvolgende uitwedstrijden in het verschiet tegen respectievelijk WZC Wapenveld, Hatto Heim en RDC, komt Elburger Sportclub a.s. zaterdag voorlopig voor de laatste keer in actie op vertrouwde bodem. Op de eerste (zater)dag van april zijn de blauw-witten de gastheer van v.v. Hattem uit de gelijknamige plaats. Het bijna 100-jarige Hattem, opgericht 1 mei 1918 en daarmee de oudste vereniging in deze klasse, is van oorsprong een zondagclub. In het seizoen 2013-’14 werd echter besloten om met de senioren-teams over te stappen naar het zaterdagvoetbal.

Het is spannend in de (sub)top van 3C. De strijd om het kampioenschap lijkt zich af te gaan spelen tussen SVI en VSCO  ’61, terwijl voor een plaats in de na-competitie, naast nummer drie  DSV ’61,  ook WZC Wapenveld, Hattem en Elburger Sportclub nog in de race zijn. De twee opponenten  doen, althans op papier, weinig voor elkaar onder; de resultaten lopen n.l. exact parallel. Alleen Hattem toonde zich wat productiever terwijl de Elburgers het verdedigend beter doen en tien treffers minder incasseerden. De voormalige zondagclub leverde afgelopen zaterdag een uitstekende prestatie door kampioenskandidaat  SVI met ruime cijfers (3-0) naar Zwolle terug te sturen.

De prachtige treffer van William Huenestein besliste al in een vroeg stadium de kleurloze  gemeentelijke derby tegen s.v. t Harde in Elburgs’ voordeel. De eerste ontmoeting tussen de twee rivalen in Hattem destijds (29 okt. j.l.)  eindigde in een 3-1 overwinning voor de Elburgers,  maar  de formatie  van Hans Roeland zal zich dat geen tweede keer willen laten gebeuren.

De wedstrijd op het Burgem. Bode sportpark begint, zoals gewoonlijk,  om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer  E. Hogeweide.

 

Laatste nieuws