Nieuws

ESC JO11-2 net iets te sterk voor VSCO

ESC JO11-2 was zaterdag 1 april net iets te sterk voor VSCO uit Oosterwolde. In een wedstrijd waarin beide keepers met een paar schitterende reddingen de hoofdrol opeisten, was een gelijkspel gezien de kansen wel op zijn plaats geweest. Maar zo werkt het niet in de praktijk. ESC heeft de wind de laatste weken nogal mee en weet zonder tot groots spel te komen de punten in huis te houden. Deze ochtend leek het of nog niet iedereen helemaal wakker was aan Elburger zijde en er moest een VSCO-verdediger aan te pas komen om de bevrijdende 1-0 op het scorebord te zetten.

Een voorzet van Jesse verdween via een Oosterwolders hoofd met een mooie boog over de uitblinkende keeper van de Kanaries. Hier waren al wel wat kansen aan vooraf gegaan. De afstandsschoten waren echter vaak niet tussen de palen gericht en dan gaan de ballen er vaak niet in. Maar ja: wie niet op de goal schiet, zal ook niet scoren.
In de tweede helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde, ESC leek de bovenliggende partij, maar onze tegenstander kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Slechts één keer was keeper Sven kansloos: 1-1. Hierna kon het alle kanten op, VSCO was de baas op het middenveld, maar toch waren de meeste kansen voor ESC. Abdallah speelde zich op de linker flank mooi vrij en met een bekeken schot verschalkte hij de goalie van VSCO: 2-1
ESC kon helaas niet doordrukken om de marge groter te maken en kwam nog twee keer goed weg. Gelukkig is er op het derde veld van ESC nog geen doellijntechnologie anders had het zomaar 2-2 kunnen zijn. Tijdens een scrimmage voor de goal leek de bal tot twee keer toe de doellijn al dan niet in zijn geheel gepasseerd te hebben: de scheidsrechter en de Elburger verdedigers waren er zeker van, dat Sven de bal voor de lijn vast had, onze tegenstanders waren er net zo zeker van dat de bal over de lijn was. Gelukkig voor ESC beslist de scheidsrechter! VSCO kreeg even later nog een grote kans op de verdiende gelijkmaker, maar nu plukte Sven de bal van de voeten van de VSCO-spits. Een keurige en een beetje geflatteerde 2-1 zege(de vijfde alweer deze competitie) en een plaatsje in de top 3 van de derde klasse.

Laatste nieuws