Nieuws

Belangrijke overwinning voor Elburger Sportclub: 2-1

In de strijd om de derde plaats, die vrijwel zeker deelname aan de na-competitie garandeert, heeft Elburger Sportclub in een direct duel tegen concurrent Hattem, door een belangrijke 2-1 zege, goede zaken gedaan en de voormalige zondagclub op een zijspoor gezet. De mannen van Remon van Schoonhoven konden na een boeiend en enerverend gevecht het veld met opgeheven hoofd verlaten nadat de twee laatste thuiswedstrijden, tegen Oene en SEH, nogal teleurstellend waren verlopen en slechts één puntje hadden opgeleverd.

Al na enkele minuten spelen leek Elburger Sportclub de score te openen, maar de fraaie kopbal, van wie anders dan Wim de Vries, werd door een Hattem-verdediger van de doellijn gered.

Hierna ontspon zich een levendig duel waarin beide ploegen met aanvallende bedoelingen ten strijde trokken en de Hattemers, met name in de omschakeling, gevaarlijk waren. Met de handige Rabi Ezzat, die enkele jaren terug nog één seizoen de blauw-witten kleuren verdedigde, en de geroutineerde Lawrence van der Bend in de gelederen waren de blauw-gelen dichtbij de openingstreffer. Enkele minuten voor rust kwamen de gasten dan weliswaar op voorsprong, maar het venijn zat duidelijk in de staart van de eerste helft want na een uitstekende voorzet van Robert Radstaak zorgde De Vries met een fraaie kopbal alsnog voor een gelijke 1-1 ruststand

Ondanks het hoge tempo in het eerste part bleef het duel ook na de hervatting, met wisselende kansen, het aankijken alleszins waard.

Nog maar koud ingevallen als rechtsback stond de jeugdige Bas Bosman aan de basis van de winnende treffer. Op volle snelheid aangespeeld bediende hij met een strakke en afgemeten voorzet Wim de Vries die met een perfect geplaatste kopbal doelman Stefan de Weerdt het nakijken gaf.

Hattem deed vervolgens nog wel verwoede pogingen om de gelijkmaker te forceren, maar aan de andere kant had de thuisclub middels William Huenestein en de ingevallen ook al jeugdige Thom Ruitenberg de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien.

Laatste nieuws