Nieuws

ESC JO11-2 blijft winnen

ESC JO11-2 Heeft ook tijdens het tweede bezoek aan Lelystad dit seizoen de volle winst gepakt. Gesteund door een opvallend groot aantal moeders(charme offensief) rolden de mannen uit Elburg na een stroef begin hun leeftijdgenoten van SV Lelystad JO11-6 in de tweede helft volledig op: 2-7. En dat is iets waar de boys van trainers Aart en Gerwin patent op lijken te hebben. In de eerste helft zijn de ESC-ers vaak nog niet geheel bij les en is het meer dan eens zoeken naar de juiste posities in het veld, zeker na spelerswissels.  Een aantal vedetten binnen ESC JO11-2 denkt, dat het door de KNVB geïnitieerde Walking Footbal om senioren tot op late leeftijd aan het bewegen te houden, bij de jeugdwedstrijden ook van toepassing is. Als oude dieseltjes sjokken sommigen door het veld, waardoor de tegenstanders iets te vaak de duels winnen. Er is inmiddels met de ouders en de trainersstaf afgesproken, dat de jongens ‘s ochtends geen Sjokkomelk meer krijgen bij het ontbijt.

Desalniettemin kwam ESC na een mooi uitgespeelde aanval op 0-1. Jesse tikte de bal keurig binnen na een aanval over vijf schijven. Het succesvolle trainersduo, met wie ESC deze week snel om de tafel moet om het aan het einde van het seizoen aflopende contract te verlengen, viel elkaar in de armen: wat op maandag en woensdag getraind wordt, komt er tijdens de wedstrijd uit! Het Elburger publiek ging er eens goed voor zitten, maar kwam van een koude kermis thuis. Middenmoter Lelystad stond binnen een paar minuten op een 2-1 voorsprong.

Hierna werd orde op zaken gesteld. Nog voor de thee brachten Morris en de ver opgerukte Lorenzo de 2-2 en 2-3 op de borden. In de tweede helft ging het snel. Twee schitterende corners werden door Abdallah binnen gekopt (ook hard op geoefend in de afgelopen week en panklaar door Jesse op een Elburgs hoofd geplaatst) en tussendoor pikte Reinier zijn traditionele goaltje mee: 2-6. Dit alles is natuurlijk niet mogelijk zonder een sluitende defensie. Met Bram op links en Andy op rechts heeft ESC twee moderne backs, die de gehele zijkant van het veld bestrijken en het zal u niet verbazen, dat op Europees topniveau deze spelwijze snel nageaapt zal gaan worden. Lorenzo en Björn zijn het slot op de deur achterin, strooien vaak met mooie passjes en zijn levensgevaarlijk met hun afstandsschoten. Keeper Sven blijkt eens te meer een heel betrouwbare sluitpost te zijn en hield in de tweede helft zijn goal schoon.

Het slotakkoord kwam op naam kwam op naam van Björn, die verwoestend uithaalde en de 2-7 eindstand liet aantekenen. Met een klein beetje overleg en vooral met één pass extra naar een medespeler, die er nog beter voor staat, had de overwinning nog veel hoger kunnen uitvallen. Maar dat kunt u volgende week komen bekijken in Dronten als ESC JO11-2 in de topper tegen ASVD gaat proberen weer drie punten mee te nemen uit de polder.

Laatste nieuws