Nieuws

Elburger Sportclub op 3e plaats na 2-0 winst.

In de strijd om de (vervangende) periode-titel heeft Elburger Sporclub uitstekende zaken gedaan. Zelf behaalden de blauw-witten een knappe 2-0 overwinning in de uitwedstrijd tegen WZC Wapenveld. Door het verlies van DSV ’61, tegen koploper SVI, is de belangrijke derde plaats hierdoor voorlopig in blauw-witte handen. Vrijwel gedurende de gehele wedstrijd waren het de mannen van Remon van Schoonhoven die het spel dicteerden.

De eerste grote mogelijkheid voor de blauw-witten ontstond na ruim een kwartier spelen toen Robbert van Schie goed werd aangespeeld door de weer sterk spelende Joël Schenk. De handige flankspeler, die zijn directe tegenstander regelmatig te vlug af was, wist vanuit een moeilijke hoek doelman Wolter Bos echter niet te passeren. De Elburgers verschenen vervolgens regelmatig voor het doel van de thuisclub, die met name in het laatste kwartier voor rust dichtbij de openingstreffer waren. WZC deed wel pogingen om de sterke Elburger-defensie in verlegenheid te brengen, maar doelman Kevin Struik kwam, afgezien van enkele niet ongevaarlijke schoten, eigenlijk nooit in de problemen.
Ook na hervatting deelden de Elburgers de lakens uit en kwamen na ruim vijf minuten verdiend op voorsprong. Door een communicatiefout tussen één van de verdedigers en de mistastende doelman Wolter Bos kon Wim de Vries de bal gemakkelijk onderscheppen en vervolgens in het lege doel deponeren. Niet veel later kreeg Marvin Visscher een dot van een kans om de score te verdubbelen maar in plaats van zelf af te drukken gunde hij de kans aan De Vries die hier echter niet meer op gerekend had.
De Elburgers bleven aandringen en de kansen stapelden zich op. Het was dan ook meer dan logisch dat met een fraai afstandsschot van Raoul Jessurun de wedstijd werd beslist. In de slotfase deed de thuisclub nog wel pogingen om de aansluitende treffer te produceren, maar zover lieten de Elburgers het niet meer komen.

Laatste nieuws