Nieuws

Elburger Sportclub in extremis naast Hatto Heim

Elburger Sportclub is er in extremis in geslaagd om alsnog een punt over te houden aan de uitwedstrijd tegen Hatto Heim in Hattem; 1-1. Terwijl de officiële speeltijd al zes minuten was verstreken werd één van de weinig goed lopende aanvallen alsnog beloond met een treffer. Mitchel Kalverda speelde zich op de rechtervleugel uitstekend vrij en zijn voorzet werd vervolgens van dichtbij verzilverd door Raoul Jessurun, die even daarvoor al een ingeschoten door een Hattemer-verdediger koppend voor de doellijn zag gered. Door dit resultaat en de overwinning van DSV ’61 hebben de Elburgers weer gewisseld van positie met de gemeentegenoten die nu wederom de derde plaats in handen hebben.
De belangen voor beide ploegen liepen nogal uiteen. Hatto Heim had de punten hard nodig met het oog op een eventuele dreigende na-competitie, terwijl de Elburgers nog in de race zijn voor een (vervangende) periode-titel. Het besef dat het seizoen nog een aangenaam staartje kan krijgen, drong blijkbaar pas door in het laatste kwartier toen de mannen van Remon van Schoonhoven de duimschroeven flink aandraaiden. Inmiddels stonden de blauw-witten al wel op een 1-0 achterstand doordat good-old Maarten Teuben na een half uuur spelen in de tweede helft zijn ploeg aan de leiding had gebracht. Na een aanvankelijke redding van doelman Kevin Struik wist hij, in tweede instantie, de bal alsnog in het doel te deponeren. Hoewel de Elburgers in het tweede part een licht overwicht hadden waren de tegenstoten van de thuisclub zeker niet ongevaarlijk.
De eerste vijfenveertig minuten waren inmiddels uiteraard ook gespeeld maar daarin vielen nauwelijks noemenswaardige hoogtepunten te noteren, waarbij het spelpeil van een bedenkelijk niveau was.

Laatste nieuws