Nieuws

Ook Hattem aan zegekar van de Tijgers JO9-4


Vandaag de thuiswedstrijd tegen Hattem JO9-2 voor de boys van ESC JO9-4.
Voor het eerst sinds een paar weken, waren we weer helemaal compleet. Dit hield in dat we met de volgende spelers aan de wedstrijd konden gaan beginnen: Ruben Rietveld, Wessel Balk, Ruben Zoet, Sil Vos, Xander van Dam, Vince Hoekert, Denley v Aken, Lars Bovendorp, Luuk Zwep.
Na een uitstekende trainingsweek, waarbij we geen pottenkijkers konden gebruiken en met name de uitgelopen pers op een afstand hielden. De spelers hadden een spreekverbod t.o.v. de diverse journalisten, zodat ze zich optimaal konden voorbereiden op deze wedstrijd.
Tijdens de eerste helft begonnen we heel goed en er werd bij vlagen zeer goed gespeeld. De ene aanval was nog mooier dan de volgende. Tot kansen kwam dit nog niet echt, maar het was wachten op de 1-0. Hattem probeerde er wel afentoe uit te komen, maar dit werd al in de kiem gesmoord door onze verdediging. En zoals gezegd, was het wachten op de 1-0. Het was vanaf de linkerkant, na goed doorzetten van o.a. Luuk Zwep, dat Vince Hoekert de 1-0 inderdaad tegen de touwen schoot. Hierna was de ban gebroken, want Hattem kwam er in de eerste helft eigenlijk niet meer aan te pas. Het was vervolgens na een schitterende aanval vanaf de rechterkant, waarbij de bal uiteindelijk bij Denley v Aken terecht kwam. Hij stond op ongeveerd 15 meter vanaf het doel en schoot de bal met een schitterende boog over de keeper het doel in en de 2-0 was een feit. Deze stand was dikverdiend, want het hele team deed het echt enorm goed. En de boys gingen door, maar helaas was niet iedere kans een doelpunt. Want een aantal kansen en mogelijkheden werden helaas nog niet door ons benut. Na een schitterende actie van Luuk Zwep, kwam de bal aan de rechterkant en werd er een overtreding gemaakt. De vrije bal werd gegeven door de scheidsrechter en Denley v Aken eiste de bal op. Helemaal vanaf de rechterkant wist hij de bal over de keeper heen ineens in het doel te schieten. Dit was tevens de ruststand, dus we gingen met 3-0 voorsprong de rust in. In de rust werden veel complimenten uitgedeeld aan de spelers. Maar de 2de helft werd een ander verhaal, want we gingen iets te veel nu voor eigen eer voetballen. Wel werd er door iedereen nog steeds enorm hard gewerkt en de verdeding stond als een huis. Wessel Balk, Sil Vos, Ruben Zoet en Ruben Rietveld konden zich nu iets meer onderscheiden. Maar zoals gezegd, iedereen werkte keihard. Toch was het Hattem die nog een doelpunt wist te scoren, waarna de stand 3-1 werd. Als wij iets beter met de kansen en mogelijkheden om waren gegaan, dan hadden wij ook nog wel kunnen scoren. Na een zeer goede eerste helft en een iets mindere 2de helft, konden we toch met een 3-1 overwinning het veld afstappen. Ook de penalty’s werden gewonnen, dus het was dubbel feest. De pers kwam het veld op en er werden foto’s van het team gemaakt. Met een heerlijk gevoel kunnen we de Pasen in en volgende week spelen we thuis tegen Kampen om 10 uur aanvang wedstrijd. Graag tot dan om de boys aan te moedigen.

 

Laatste nieuws