Nieuws

Elburger Sportclub op bezoek bij degradant FC RDC

Voor Elburger Sportclub staat a.s. zaterdag de meest verre uitwedstrijd van dit bijna voltooide seizoen op het programma; de laatste in een serie van drie achtereenvolgende duels op vreemde bodem. De blauw-witten gaan op bezoek bij het inmiddels al gedegradeerde FC RDC te Deventer. Het eerste en dus tevens laatste optreden  in de koekstad aan de IJssel. Met slechts één overwinning (2-1 thuis tegen Oene) bezet  RDC al maanden de laatste plaats en leed j.l. zaterdag de 21ste nederlaag (6-2)  tegen Teuge nadat een week eerder tegen de andere degradatiekandidaat,  SEH,  door de 2-0 verliespartij het lot van de Deventenaren officieel werd bezegeld.

Het is voor het tweede achtereenvolgende seizoen dat de thuisclub opnieuw een treetje lager gaat spelen. Vorig jaar eindigde men in de 2e klasse eveneens als laatste en zonder een enkele overwinning en slechts twee punten kende men toen ook al een dramatisch seizoen.

Ondanks het enigszins teleurstellende gelijke spel van afgelopen zaterdag tegen Hatto Heim zijn er nog steeds mogelijkheden voor deelname aan de na-competitie voor de formatie van Remon van Schoonhoven. De belangrijke  derde plaats is momenteel weliswaar in handen van DSV ’61,  maar de Elburgers hebben nog een ijzer in het vuur en zijn n.l. ook nog kanshebber voor de 3e periode-titel, waarin Oene met twee punten voorsprong aan de leiding gaat.

Natuurlijk zal RDC in één van de laatste wedstrijden in deze klasse proberen er het beste van te maken, maar we verwachten wel dat de drie punten mee naar Elburg zullen worden genomen.

De wedstrijd op sportcomplex  Borgele aan Bredenstraat staat onder leiding van de heer K. Weever en begint om 15.00 uur.

Laatste nieuws