Nieuws

Drie op een rij voor de Tijgers van JO9-4

Vandaag mochten we thuis voetballen tegen Dos Kampen JO9-5. Met 2 Tijgers die een jaartje ouder zijn geworden binnen het team, mochten we proberen om ze een 3-punten kadootje mee te geven. De volgende boys begonnen aan deze wedstrijd: Ruben Rietveld, Wessel Balk, Sil Vos, Ruben Zoet, Vince Hoekert, Denley v Aken, Xander v Dam, Lars Bovendorp, Luuk Zwep.

We begonnen echt enorm goed aan de wedstrijd. De ene na de andere mooie aanval werd op de mat gelegd, maar een doelpunt kwam er helaas niet. En dat het mooi veldspel was, dat werd ook door het publiek gezien. De oehs en de aahs waren niet van de lucht en iedereen was dolenthousiast. Maar toch was het Dos Kampen die vanuit een schitterende counter de 0-1 liet aantekenen. Even waren alle tijgers geschrokken, maar dit was echt maar even. Ze pakten de draad weer op en het veldspel was echt heel goed. Het was dus wachten op de dikverdiende 1-1. Deze kwam er dan ook, want het was Vince die na goed doorzetten van diverse spelers, de bal het beslissende zetje gaf. Hierna waren de boys los, want het werd ook al snel 2-1 door een doelpunt van Denley v Aken. De 3-1 was de mooiste van de dag, want vooral het spel vooraf was schitterend. Een bal van Denley langs de lijn op Ruben Zoet, die gaf de bal uitstekend aan Vince, waarna Vince de 3-1 liet aantekenen. Nog was de koek nog niet op voor de rust, want na echt een Messi achtige actie van Luuk Zwep, wist hij zelf de 4-1 aan te tekenen. Dit nadat hij eerst 4 tegenstanders het bos instuurde.

Dit was tevens de ruststand.

In de rust werd aangegeven om de 2de helft ook goed te blijven spelen, want meestal hebben wij 1 hele goed helft en een iets mindere helft. Maar het was Dos Kampen die goed uit de startblokken was gekomen. Zij hadden om tactische reden de keeper gewisseld, want hij kon zeer ver uitschieten.

Dit resulteerde dan ook in 2 doelpunten voor Dos Kampen en zij brachten de stand dus terug op 4-3. Toen was het ineens toch nog 5-3 voor ons, want het was Wessel Balk die zijn eerste doelpunt van het seizoen wist te scoren met een afstandschot. Dit werd natuurlijk met gejuich ontvangen, maar de wedstrijd was nog niet beslist. Dos Kampen kwam toch nog op een 5-4 stand terug, maar verder kwam het niet. Dit betekende een 3de overwinning op rij voor de Tijgers van ESC JO9-4. Voor de winterstop eindigde we in deze klasse op de 1nalaatste plaats, maar we staan nu op een zeer verdienstelijke 4de plaats met 13 punten.

De kids hebben plezier, worden beter en beter en doen heel mooi mee in de competitie. Ik ben enorm trots op deze boys. Volgende week de thuiswedstrijd tegen de koploper ASVD die nog niets verloren of gelijk gespeeld hebben. Graag tot ziens.

Laatste nieuws