Nieuws

Elburger Sportclub wint van degradant FC RDC; 3-1.

Elburger Sportclub mag  na de 3-1 overwinning op het reeds gedegradeerde FC RDC weliswaar nog hopen op een  (vervangende) periode-titel  maar evenals vorige week tegen Hatto Heim maakten  de blauw-witten ook in Deventer geen grootse indruk. Gedurende vrijwel de gehele wedstrijd was men weliswaar overwegend de bovenliggende partij. Het slordige spel bracht de Deventenaren vooralsnog nauwelijks in de problemen, al waren William Huenestein en Wim de Vries dichtbij de openingstreffer. De thuisclub, die zich hoofdzakelijk tot verdedigen moest beperken,  kwamen er enkele malen gevaarlijk uit, maar stuitten tenslotte op een attente en degelijke doelman Kevin Struik.

Op slag van rust sloeg bij de hondstrouwe meegereisde supporters echter de schrik om het hart toen, na een onbesuisde actie van één der verdedigers, RDC een strafschop kreeg toegewezen. Struik stopte in eerste instantie de ingeschoten bal van Kalle Dijkkamp vanaf de kalkstip knap,  maar in de rebound was de RDC-er alsnog succesvol. Het kon toch niet gebeuren dat RDC tegen Elburger Sportclub haar tweede zege zou behalen ? Zover kwam het inderdaad niet want in de tweede helft schakelden de blauw-witten enkele tandjes bij en binnen tien minuten was de schade helemaal gerepareerd. Eerst was het Ramon Flokstra die met een fraaie actie een drietal spelers in de luren legde en de bal vervolgens na een strakke voorzet door Raoul Jessurun van dichtbij werd binnen getikt. Niet veel later kopte Wim de Vries na een aanval de bal goed terug waardoor Robert Radstaak er alleen maar tegenaan hoefde te lopen om de stand op 2-1 te brengen.

RDC gaf de moed nog niet op, maar was te zwak om de Elburgers nog voor grote problemen te stellen. Door een te makkelijk gegeven strafschop van de overigens uitstekend leidende scheidsrechter Weever bepaalde Jessurun diep in de slotfase de eindstand op 3-1.

Laatste nieuws